El Consell col·labora amb l’IVIE per al desenvolupament d’activitats d’investigació econòmica

2880

A través d’aquest acord es crearan bases de dades i elaboraran estudis econòmics

Actualitat Diària

El Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) per a promoure i consolidar les activitats d’investigació econòmica bàsica i aplicada realitzades per aquesta entitat.

La Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic aportarà un total de 350.000 euros per a finançar aquesta col·laboració amb l’IVIE, de manera que es puga prolongar el seu suport a l’activitat investigadora en matèria econòmica en la Comunitat Valenciana.

A través d’aquest conveni, el centre d’investigacions econòmiques s’encarregarà d’accions com ara el desenvolupament de noves línies d’investigació en àrees rellevants, la creació i manteniment de xarxes d’investigació conjuntes amb altres centres nacionals i internacionals o la formació d’especialistes en temes de rellevància per a agents i institucions econòmiques.

A més, l’IVIE realitzarà activitats de difusió, tant per a públic especialitzat com per a la societat en general, i accions de suport a investigadors i investigadores en el desenvolupament de les seues activitats.

Així mateix, es donarà especial rellevància en aquestes línies d’actuació, que inclouran també la creació de bancs de dades per a millorar la informació econòmica, activitats relacionades amb l’economia de la Comunitat Valenciana, l’estudi de la competitivitat i el seu model de creixement.

Amb aquest conveni, la Generalitat impulsa la investigació econòmica, la formació d’especialistes, la creació i manteniment a llarg termini de bancs de dades estadístiques, econòmics, financers i demogràfics i la difusió d’estudis i informes econòmics i de polítiques públiques.

Des de 1998 s’ha renovat aquest conveni de manera anual i, a través d’ell, la Generalitat col·labora econòmicament amb l’IVIE per al desenvolupament d’actuacions d’investigació econòmica i aplicada, que li han permés convertir-se en un dels principals centres de referència en matèria d’investigació econòmica d’Espanya.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací