El Consell aprovarà el decret perquè els ajuntaments afectats per les tempestes puguin sol·licitar ajudes

514

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha anunciat que el ple del Consell aprovarà aquest divendres el decret perquè els ajuntaments afectats per les tempestes de finals d’agost puguin sol·licitar ajudes per a reparar els danys causats pels aiguats.

Bravo ha fet aquest anunci aquest dimecres a Vinaròs després de visitar les zones afectades i reunir-se amb l’alcalde accidental de la capital del Baix Maestrat, Marc Albella, i l’alcaldessa de la veïna localitat de Càlig, Ernestina Borràs. També ha assistit a la trobada el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Tal com ha explicat Gabriela Bravo, els tres ajuntaments més afectats de la província de Castelló (Vinaròs, Càlig i Benicàssim, que va visitar la setmana passada) han calculat els danys causats per les tempestes en 8,3 milions d’euros.

Per això, a partir d’aquest divendres, els ajuntaments tindran 30 dies per a presentar la documentació que acrediti les despeses extraordinàries que van haver d’assumir tant per a “actuar durant l’emergència” com per a la reparació de béns i infraestructures que resultessin danyades durant el temporal.

D’aquesta manera “l’Agència Valenciana de Seguretat convocarà la Comissió Post-emergència en la qual són presents tots els departaments per a determinar quines funcions i despeses ha d’assumir cadascun d’ells”, ha dit la consellera. En aquest sentit, ha recordat que en aquesta comissió “estan convocats tots els departaments afectats perquè estem parlant de turisme, obres públiques i infraestructures agrícoles que han estat afectades”.

A més, la consellera ha assegurat que es va obrir una “interlocució immediata” amb la Confederació Hidrogràfica perquè és fonamental que “es posin en marxa totes les actuacions necessàries sobre els barrancs que són una de les causes principals per les quals aquests temporals tenen una conseqüències tan dràstiques”

Gabriela Bravo ha recordat que la Generalitat “ha estat al costat dels ajuntaments durant l’emergència” i continuarà “donant-los el màxim suport per a tractar de recuperar la normalitat al més aviat possible”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací