El clúster ceràmic demana a la ministra d’Indústria la reducció del cost energètic per a competir en el món

959

Ascer, Anffecc i Asebec comenten a Reyes Maroto la necessitat de reduir costos de producció per a ser encara més líders en el mercat

Rafa Mezquita/ Actualitat Diària

La reducció dels costos de producció i de la llum, les mesures que frenen la competència exterior i fer del procés de fabricació més competitiu han sigut les principals claus de la primera reunió del clúster de la ceràmica amb la ministra de Comerç i Indústria, Reyes Maroto que ha tingut lloc en Cevisama.

Per a això la ministra s’ha compromés amb el sector i ha programat una primera reunió el pròxim 13 de febrer a Madrid, on es començaran a estudiar les col·laboracions del Govern central per a atendre les demandes que el lobby demana.

El Ministeri escoltarà així les exigències del sector ceràmic per a traslladar aquestes preocupacions a la Unió Europea. La ministra també ha posat l’accent durant la seua intervenció en què es revisaran les mesures antidúmping per a frenar la competència exterior. “Volem competir amb països que no tenen el nostre problema, i fer-lo amb uns altres que no tenen aquest problema dels costos de l’energia, et deixa fora de mercat”, ha explicat després de la trobada el president de Ascer, Vicente Nomdedeú.

“La ministra s’ha compromés al fet que la col·laboració siga pràctica i eficient, però sobretot ràpida, però les coses de palau van a poc a poc. Això no canviarà de hui per a demà”, ha assegurat.

D’aquesta forma, Nomdedéu ha defensat “les sinergies” que tenen entre els sectors que conformen el clúster. En aquesta tessitura, el president de l’Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics, Joaquín Font de Mora ha assegurat que “som com els mosqueters, un per a tots i tots per a un”. “Si anem en equip avancem més ràpid i el sector el nota perquè la innovació és compartida”, han afegit.

Finalment, el president de l’Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària i Béns d’Equip per a la Indústria Ceràmica, Juanvi Bono, ha destacat que la Ministra ha incidit que “ens ha deixat marge de treball perquè continuem amb els nostres processos productius”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací