El Cicle de Concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat oferirà 10 recitals

447

Actualitat Diària

L”III Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, organitzat per Bankia, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i el Institut Valencià de Cultura (IVC), oferirà un total de 10 recitals a la Comunitat Valenciana.

Els concerts, que arrencaran aquest diumenge a Sant Joan d’Alacant de la mà de la Societat Musical ‘La Paz’, està previst que tinguin lloc fins al 27 de març en diferents municipis de les tres províncies, oferts per les orquestres seleccionades en les tres edicions del ‘Concurs d’Orquestres Bankia’. Les orquestres que participen en el cicle reben una ajuda econòmica de 1.500 euros per l’organització del concert.

“El moviment orquestral a la Comunitat Valenciana, d’una importància vital per al col·lectiu de les societats musicals, ha estat especialment vulnerable enfront de la pandèmia del coronavirus. Mitjançant el suport d’aquest cicle de concerts podrem divulgar, conèixer i gaudir de la qualitat musical de les les nostres orquestres malgrat les adversitats”, ha comentat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

En la mateixa línia, el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha posat l’accent en “la importància de recolzar en un any tan complex com aquest a un moviment associatiu tan important per a la Comunitat Valenciana i la seva vertebració, i que en Bankia considerem prioritari pels valors que transmet”.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana del Institut Valencià de Cultura, ha explicat que “amb aquest tercer cicle reiterem la nostra aposta i el nostre suport a les formacions orquestrals de les nostres societats musicals en un any molt complex per a tot el sector de la cultura”.

“Des del Institut Valencià de Cultura volem fer costat als nostres músics des de tots els fronts, de manera continuada però més especialment en èpoques complicades com aquesta, mitjançant els diferents projectes i plans que estem duent a terme. Aquesta sinergia amb Bankia i la FSMCV ens permet fer-ho també amb les orquestres, que són una part fonamental del nostre sector musical”, ha apuntat Landete.

Deu concerts de gran qualitat

El cicle serà inaugurat per la Societat Musical ‘La Paz’ de Sant Joan d’Alacant en un concert que se celebrarà aquest diumenge 12 de desembre a la Casa de Cultura de Sant Joan d’Alacant a les 20.00 hores.

Li seguiran, la Va unir Musical D’alaquàs i la Societat Musical l’Artesana amb sengles concerts en Alaquás i Catarroja els pròxims 19 i 20 de desembre. Tancaran l’any les orquestres de la Societat Musical ‘La Primitiva’ De Rafelbunyol (27 de desembre), la Societat Musical D’Alzira (28 de desembre), la Va unir Musical De Benaguasil (28 de desembre) i la Va unir Musical De Llíria (29 de desembre).

Ja en 2021, el cicle està previst que finalitzi amb els concerts de les orquestres de l’Ateneu Musical Schola Cantorum (28 de febrer), l’Ateneu Musical I D’Ensenyament ‘Banda Primitiva’ (6 de març) i la Societat Musical D´Alboraia (27 de març).

En la pàgina web www.bankiaescoltavalencia.es es pot consultar tota la informació relacionada amb els concerts.

A través d’aquest ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ s’acostarà la cultura musical als municipis de la Comunitat Valenciana, impulsant així la seva promoció cultural i turística i atenent, en tot moment, a les recomanacions sanitàries amb motiu de la pandèmia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací