El Centre d’Interpretació del Castell Vell posa en valor el patrimoni històric

1097

La seua restauració suposa un pas més en el llarg camí cap a la transmissió a les generacions futures del ric llegat històric heretat 

Actualitat diària

L’Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria de Cultura ha inaugurat el que és el Centre d’Interpretació del Castell Vell. Una actuació que ha consistit en la posada en valor del monument mitjançant la creació d’itineraris didàctics amb la construcció d’aquest centre d’interpretació, i també en la millora de la seguretat de les zones que s’han condicionat per a ser visitades, consistents en l’aixecament d’ampits i murs, el recreixement de murs de tancament dels recintes i el tancament de diverses zones per les quals actualment s’accedia sense control.

En la presentació han estat presents l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzá. Els tres han coincidit en la necessitat d’estudiar i recuperar la història dels castellonencs i castellonenques.

La regidora Ruiz ha manifestat que “aquest govern teníem la ferma aposta pel patrimoni municipal i en aquest cas la simbologia que comporta el Castell Vell per a la nostra història era estrictament necessària posar-la en valor”. “Hem fet una aposta enorme per a poder restaurar el Castell Vell i el Centre d’Interpretació era importantíssim per conéixer la història de Castelló”, ha afegit l’edil de Cultura.

Per la seua banda el conseller Marzá ha anat més enllà i ha explicat que “no només és important per a Castelló sinó també per al conjunt del País Valencià”. Marzá ha explicat que “s’ha invertit per part de la Generalitat en estos últims anys entorn a 1 milió d’euros [en el Castell Vell] que han estat fent-se en diferents fases mostrant també eixa capacitat col·lectiva que tenim la gent de Castelló per a recuperar la nostra història, que la gent la conega i puga disfrutar-la”.

Així mateix, l’alcaldessa de Castelló en nom de l’equip de govern s’ha mostrat molt satisfeta “d’obrir avui les portes d’aquest centre d’interpretació”. Marco, referint-se a quan el govern de la ciutat va prendre possessió ara fa tres anys, ha insistit en que “esta va ser una de les qüestions que ens vam plantejar: la recuperació de l’orgull de genealogia i la recuperació dels orígens de la ciutat de Castelló”.

La restauració del Castell Vell ha permés la seua posada en valor a través del Centre d’Interpretació i de les visites a unes ruïnes amb gran significació simbòlica per a la ciutadania de Castelló. Suposa un pas més en el llarg camí cap a la transmissió a les generacions futures del ric llegat històric heretat .

El Centre d’Interpretació del Castell Vell forma part del que serà el Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), un projecte impulsat per la Regidoria de Cultura apostant pel futur de la ciutat com a recurs cultural i turístic per tal de dignificar el patrimoni de Castelló i “planificar la posada en valor del vessant històric i pedagògic d’aquest patrimoni de la ciutat amb una coherència unificada”, tal com ha expressat la regidora Ruiz.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací