El canvi de data de les falles de Borriana depén de les indicacions de Sanitat respecte al coronavirus

651

Actualitat Diària

Tot estava preparat per a unes falles multitudinaries, però el coronavrius les ha aturat en sec. L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha informat avui dels canvis provocats després de l’anunci de la Generalitat de suspendre momentàniament els falles als municipis valencians pel perill al contagi del coronavirus.

De fet, el consistori de la capital de la Plana Baixa assegura que la notícia els va enxampar per “sopresa” en la pleítesía. “És un criteri sanitari contra el qual res es pot fer i és la decisió més encertada, encara que trista, hui dia”, ha lamentat Safont.

D’aquesta forma, Borriana encara desconeix quan es podran celebrar les falles. Sí que s’ha donat a conèixer que tots els actes festius relacionats amb les festes josefines queden cancel·lats i que la nova data depén del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat.

Problemes per a emmagatzemar els ‘ninots’

D’aquesta forma, Borriana mantindrà en les pròximes hores i dies diverses reunions amb el Gremi d’Artistes Fallers amb la condició d’estudiar on es poden guardar els ‘ninots’, que ja estan dissenyats encara que la plantà no haja començat. El problema ara resideix “on emmagatzemarem aquestes obres artístiques després de tant de treball durant un any”.

La licitació de les carpes es manté

Carpa Fallas en el Pla de BorrianaSafont ha anunciat també que la fonda, situat en El Pla, ja ha començat a desmuntar-se. “La cancel·lació tindrà una repercussió econòmica molt alta per a la ciutat”, encara que l’alcaldessa no ha donat xifres encara. Sí que ha assegurat que l’adjudicació de les carpes de falles “es manté” per a la pròxima celebració. Això sí, la venda ambulant “se suspén i es retornarà els diners als quals van demanar la licitació, que es tornarà a traure quan se celebren les festes”, ha indicat la munícip.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací