El Ariya serà el crossover més aerodinàmic produït per Nissan

748

Actualitat Diària

Nissan revela com el Ariya, el nou crossover cupè elèctric, s’aprofita del coneixement acumulat per la marca al llarg dels anys desenvolupant vehicles elèctrics i crossovers per a aconseguir un coeficient de penetració aerodinàmic (Cx) de 0,29.

L’avançada aerodinàmica del Ariya ha estat desenvolupada pels equips de Nissan de tot el món amb un rigorós programa de proves i ofereix una autonomia que inspira confiança i redefineix l’experiència de conducció.

Els equips d’enginyeria i disseny de Nissan han treballat braç a braç per a reduir la quantitat d’energia necessària per a conduir el vehicle, maximitzant així l’autonomia de conducció que ofereix l’avançada motorització elèctrica del Ariya.

Des de les precises línies de la carrosseria fins a les entrades d’aire estratègicament col·locades, cada element de la forma del Ariya es va analitzar i es va crear amb un detall microscòpic, la qual cosa permet que aquest crossover cupè elèctric ofereixi un rendiment emocionant i segur en carretera.

«L’aerodinàmica dels vehicles elèctrics està directament relacionada amb l’eficiència del vehicle: una menor resistència i una major estabilitat permeten al client recórrer distàncies més llargues abans d’haver de recarregar. El Nissan Ariya aconsegueix l’equilibri perfecte entre la bellesa estètica i l’eficiència aerodinàmica», ha declarat Sarwar Ahmed, enginyer d’Aerodinàmica de Nissan Europa.

Amb més d’una dècada d’experiència en l’optimització de vehicles elèctrics i crossovers, l’equip d’enginyers de Nissan que està darrere del Ariya ha millorat l’aerodinàmica del vehicle, contribuint a aconseguir una autonomia de fins a 500 km abans de la seva homologació.

«Encara que l’autonomia final de cada versió del Ariya està pendent d’homologació en una data posterior d’enguany, preveiem que millorarà respecte a les xifres publicades al juliol de 2020 durant la presentació mundial, la qual cosa permetrà als conductors afrontar amb confiança trajectes més llargs amb una sola càrrega», ha declarat Marco Fioravanti, vicepresident de Planificació de Producte de Nissan.

Els profunds coneixements que els equips de disseny i enginyeria de Nissan han bolcat en el Ariya garanteixen que aquest vehicle sigui una mescla perfecta d’estil inconfusible i rendiment aerodinàmic. Els baixos plans del Ariya s’han dissenyat per a treballar amb l’aire en perfecta harmonia, ajudant a oferir una conducció estable i predictible, i a minimitzar la resistència. L’intricat escut aerodinàmic intel·ligent de la part davantera i les línies netes de la carrosseria també s’han modelat meticulosament perquè el Ariya sigui invisible a la resistència de l’aire, millorant així l’eficiència i permetent als conductors recórrer una major distància amb una sola càrrega.

Aquest treball està sent liderat a Europa pels enginyers que treballen en les instal·lacions d’I+D del Centre Tècnic de Nissan a Europa (NTCE), al Regne Unit. El resultat, acuradament perfeccionat pels equips de disseny del Japó i el Regne Unit, és una forma harmoniosa que es llisca perfectament per l’aire i maximitza l’autonomia del Ariya.

Helen Perry, directora de Màrqueting de Turismes i Infraestructura elèctrics de Nissan a Europa, ha declarat: «El Nissan Ariya és el resultat d’un esforç veritablement global. Junts, hem treballat per a aportar noves característiques aerodinàmiques creatives al Ariya que, combinades amb el seu potent rendiment, les seves tecnologies connectades i el seu nou i revolucionari disseny de VE, satisfaran sens dubte les expectatives dels nostres clients.»

«El Ariya és el paradigma del procés de Nissan per a millorar el poder de la mobilitat elèctrica, oferint als clients un nou nivell de rendiment de conducció i autonomia. Com a icona del nostre futur innovador i elèctric, el Nissan Ariya està preparat per als conductors del futur i marca l’inici d’una nova era per als vehicles elèctrics», ha conclòs Marco Fioravanti.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací