El 24% dels menors de 60 anys vacunats amb Astrazeneca completa la pauta amb Pfizer

505

Actualitat Diària

El 24% de les persones menors de 60 anys que van rebre la primera dosi de la vacuna de AstraZeneca completarà la seva pauta d’immunització amb Pfizer, en sintonia amb les recomanacions fetes per la Comissió de Salut Pública i el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut. El 76% restant rebrà AstraZeneca, tal com han sol·licitat en l’enllaç facilitat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en el SMS de contacte.

La citació s’està realitzant a través de SMS i en ella s’ofereix una segona dosi amb Pfizer. De moment, han rebut el missatge 40.710 persones, i en els pròxims dies s’estendrà als qui hagin de rebre la segona dosi en funció quan van rebre la primera.

En el cas de les persones que rebutgen Pfizer, el procés necessàriament es dilata perquè els equips de citació han d’esborrar-les del llistat originari de pacients pendents de vacunar i ficar-les en un altre que es va confeccionant amb els qui opten per completar la seva pauta d’immunització amb AstraZeneca. En aquest últim cas, tal com va acordar el Ministeri de Sanitat, la persona haurà de signar un consentiment informat per a rebre la segona dosi amb AstraZeneca.

Per contra, el grup dels qui accedeixen a rebre la segona dosi de Pfizer no necessita signar cap consentiment informat, perquè es tracta de la vacuna recomanada en l’estratègia de vacunació del Sistema Nacional de Salut.

El procediment està alineat amb l’acord aconseguit per la Comissió de Salut Pública que va decidir administrar Pfizer com segona dosi, considerant que actualment es recomana AstraZeneca en persones amb 60 i més anys d’edat (a causa dels efectes adversos, greus però infreqüents, que s’incrementen en disminuir l’edat) i les dades recents sobre la seguretat i resposta immune observada amb aquesta pauta, així com amb la decisió adoptada pel Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que, després de consulta amb el Comitè de Bioètica, va acordar que els qui rebutgin la segona dosi amb Pfizer i, amb la finalitat de garantir la pauta completa, podran ser vacunats amb AstraZeneca.

Perquè tot el procés es realitzi de forma de manera satisfactòria, s’han de tenir actualitzats les dades de contacte en la targeta SIP. Aquest tràmit es pot realitzar en l’enllaç consultar aquí

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací