Educació visita la Vall d’Uixó per abordar les millores en els centres educatius de la localitat

858

Actualitat Diària

El director general d’Infraestructures Escolars de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Víctor García, ha abordat junt amb l’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, i la regidora d’Educació, Carmen García, el pla ‘Edificant’ en aquest municipi de la Plana Baixa.

Cal recordar que la Vall d’Uixó és un dels 253 municipis valencians adherits al pla ‘Edificant’, mitjançant el qual Educació de la Generalitat hi aporta el 100 % dels fons econòmics perquè els ajuntaments tramiten les actuacions de millora, ampliació i construcció de centres educatius nous a les seues localitats.

El consistori de la Vall d’Uixó té delegades per la Conselleria d’Educació obres de rehabilitació i reforma en quatre Col·legis Públics d’Infantil i Primària que suposen una inversió de 3,5 milions d’euros per part d’Educació de la Generalitat. Són els CEIP Eleuterio Pérez, Recaredo Centelles, Colonia Segarra i la Moleta i s’ha acordat que el consistori començarà a licitar en 2020 les obres per a realitzar les quatre actuacions i comptarà amb tots els fons necessaris per part de la Conselleria.

El director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García ha qualificat de “molt fructífera i amb molt bona predisposició” la trobada amb l’alcaldessa i la regidora d’Educació de la Vall d’Uixó i ha assenyalat que “Conselleria i ajuntament tenim la màxima disposició per col·laborar i cooperar en la posada en marxa de totes les obres d’Edificant en la població i aquestes reunions ens serveixen per a resoldre qualsevol dubte que puga sorgir. En aquesta ocasió ha quedat molt clar que la Vall d’Uixó compta amb tots els recursos econòmics necessaris per a dur endavant les licitacions dels quatre centres educatius que porta en marxa i ens tindrà al seu costat en tot moment.”

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, valora “molt positivament” la reunió de treball, ja que “hem pogut desembossar una situació que per a totes dues institucions és una prioritat millorar la qualitat de l’educació pública”. Així ha agraït l’interés i la preocupació pel cas de la Vall d’Uixó i s’ha compromés a continuar treballant conjuntament perquè el pla de Edificant siga una realitat a la ciutat “després d’anys d’incompliments, que pateix sobretot la comunitat educativa.”

A més s’està tramitant la delegació de competències en l’ajuntament per part de la Conselleria per tal de realitzar tres actuacions més de millora per part del consistori amb els fons econòmics provinents d’Educació de la Generalitat d’intervencions en altres tres escoles. Es tracta dels CEIP l’Assumpció, Sant Vicent Ferrer i Rosario Pérez. En aquest últim cas es tracta de la construcció nova de l’escola, que compta amb 10 unitats (una d’Infantil 2 anys, tres d’Infantil 3-5 anys i sis de Primària) amb vora 290 alumnes matriculats.

En total, mitjançant Edificant, es faran obres en 7 dels 12 col·legis públics de la Vall d’Uixó, que beneficiaran a més de 2.000 escolars d’Infantil i Primària.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací