Educació reforça la plantilla de bidells i bidelles per l’inici de curs a Castelló

734

Mig centenar de professionals municipals ajudaran al compliment de les mesures de seguretat als centres d’educació

Actualitat Diària

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, dirigida per Francesc Mezquita, incorpora per a l’inici del nou curs escolar nou treballadors i treballadores que faran tasques de bidells. Amb aquesta mesura, el consistori assegura que «cap centre es quede sense aquest perfil tan necessari per a la tornada de l’activitat a les aules» i que «el personal municipal també puga col·laborar en la posada en pràctica de totes les mesures higièniques i sanitàries establertes per a l’inici del curs lectiu».

Així ho ha explicat el regidor al capdavant de l’àrea, qui també ha informat que, amb aquestes incorporacions, la plantilla de bidells i bidelles disposarà de 50 professionalsMezquita ha agraït la col·laboració de la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, a l’hora de fer possible aquests reforç de personal, ja que les noves contractacions s’han realitzat mitjançant un dels programes municipals d’aquesta àrea.

El fet de disposar de més personal simplificarà la supervisió dels accessos en les hores de més afluència d’alumnat als centres. En aquest sentit, el consistori ha prestat col·laboració a aquells que puguen necessitar alguna intervenció per tal de millorar o ampliar les vies d’accés per tal de garantir les distàncies interpersonals i evitar el contacte entre els grups de diferents nivells.

«Aquest inici de curs serà, sense dubte, un repte per a tota la comunitat educativa i per això, l’Ajuntament de Castelló estarà al seu costat per tal de facilitar la tornada a l’escola i de col·laborar en tot allò que siga necessari», ha explicat Mezquita. El regidor té previst reunir-se pròximament amb les famílies que fan ús dels serveis de transport facilitats pels consistori per explicar el protocol que hauran de seguir els xiquets i les xiquetes que utilitzen l’autobús escolar, el qual inclou mesures com l’assignació d’un seient fixe per a cada alumne.

L’Ajuntament de Castelló també reforçarà la neteja als centres educatius, amb un increment de 45.000 euros mensuals dels fons que hi dedica. Açò suposa un increment del 20% de la dotació pressupostària per tal de garantir l’higienització de banys o poms de les portes fins a tres vegades al dia. El consistori també proveirà les escoles de gel hidroalcohòlic per tal de garantir una correcta higiene de les mans quan no siga possibles rentar-les amb aigua i sabó i per a complir amb la normativa que estableix que han d’utilitzar-lo totes les persones que entren al centre.

Cal recordar que la Regidoria d’Educació ja va instal·lar mampares a les recepcions on treballen zeladors i zeladores. El departament que dirigeix Mezquita ha actuat en més de 30 centres d’infantil i de primària i escoles d’adults per a situar aquests elements de protecció.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací