Castelló presenta el projecte del nou Vicent Marçà a la direcció del centre amb una inversió de 6,7 milions d’euros

735

El projecte de rehabilitació està inclòs en el pla Edificant de la Generalitat i permetra enderrocar l’estructura actual i construir una nova

Castellón Información

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha presentat a la direcció del CEIP Vicent Marçà el projecte bàsic elaborat per Santa Tecla Arquitectos per a la nova construcció del centre, inclosa dins del pla Edificant de la Conselleria d’Educació per a la ciutat. El cost està valorat en 6.781.146,71 euros, uns fons que permetran enderrocar l’actual estructura de l’escola i construir-ne una de nova al mateix emplaçament del Raval Universitari.

L’edil ha posat l’accent en l’aposta per l’eficiència energètica d’aquest centre, així com de la resta de nous espais educatius que Edificant portarà a la ciutat. Elements com la cobertura del sostre per evitar les altes temperatures o la creació de dues galeries centrals per aportar llum i facilitar la circulació de l’aire són dues de les mesures que es prendran per incrementar l’eficiència del CEIP Vicent Marçà. A més a més «el projecte aposta per un sistema de climatització que va més enllà de l’aire condicionat i que permetrà tindre una temperatura estable  a les aules», com ha assenyalat Mezquita.

Aquests i altres detalls del projecte seran comunicats per la direcció del centre al claustre durant la reunió prevista per a demà dimecres, abans dels tancament del primer trimestre lectiu. «Estem davant d’un projecte que respon a les necessitats d’un centre educatiu, modern, digne i sostenible», ha destacat el regidor d’Educació, qui ha incidit en què el nou centre posarà fi a «l’estat de provisionalitat en què ha viscut la comunitat educativa del Vicent Marçà».

El projecte suposarà l’ampliació del centre a 4.433,68 metres quadrats de superfície construïda, dins d’una parcel·la de 7.572,33 metres quadrats. El nou Vicent Marçà tindrà també un gimnàs, un menjador amb 200 places, dues pistes esportives i un espai per a hort escolar, com a suport al projecte educatiu del centre per a potenciar els espais verds i el contacte amb la natura. El futur col·legi disposarà de 12 unitats d’educació primària, sis unitats d’infantil i dos unitat de 0 a 3 anys.

Així doncs, el cost de la redacció dels projectes previs a l’execució del centre ascendeix a 249.836,17 euros. Aquests fons han permès la contractació del servei de arquitectura i enginyeria d’un equip facultatiu, el qual assumirà també la direcció d’obra.

Remodelació de l’Herrero

Cal destacar que, a més d’aquest projecte, el consistori també té en marxa la remodelació del CEIP Herrero. Aquest centre compta amb un pressupost de 3.584.935,93 euros. La licitació de la redacció del projecte i la direcció d’obres ha suposat una inversió del 183.837,27 euros i està previst que estiguen a punt per a principis de 2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací