Educació aposta per la mobilitat dels universitaris amb 600.000 euros per a beques Erasmus

898

338 estudiants de les universitats públiques valencianes es beneficien d’aquesta beca

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat Valenciana‘ (DOGV) la resolució de les beques Erasmus per al curs 2018-2019. Per a això, la Conselleria ha destinat un import total de 600.000 euros i s’han beneficiat 338 estudiants.

L’import que Educació ha resolt concedir es distribueix entre les entitats sol·licitants, és a dir, les universitats públiques valencianes i els seus centres vinculats, així com els centres adscrits a l’Institut Superior d’Ensenyances Artístiques de la Comunitat Valenciana, en la seua qualitat de gestors de les beques Erasmus+.

La quantia de les ajudes i el nombre de beneficiaris per institucions queda distribuït de la manera següent: la Universitat de València rebrà 300.824 euros, per a un total de 157 beneficiaris; la Universitat Politècnica de València 142.786 euros, per a 82 beneficiaris; la Universitat d’Alacant 71.024 euros, per a 40 estudiants; la Universitat Jaume I de Castelló, 40.739 euros, per a 21 beneficiaris, i la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 25.884 euros, per a 18 estudiants becats.

D’altra banda, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València rep un total de 7.185 euros, per a 7 becats; l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alacant, 719 euros, per a 1 beneficiari; l’Escola d’Art i Superior de Disseny de Castelló, 518 euros, per a 1 estudiant; l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, 839 euros, per a 1 becat; el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo, 3.208 euros, que es distribuiran entre 2 beneficiaris; el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, 3.213 euros, per a 3 becats; el Conservatori Superior de Música Salvador Seguí, 1.720 euros, per als seus 2 becats; el Conservatori Superior de Dansa de València, 421 euros, per a 1 estudiant; l’Escola Superior d’Art Dramàtic, 471 euros, per a 1 beneficiari, i l’Escola Superior de Ceràmica de l’Alcora, 442 euros, per a 1 estudiant.

L’import mensual que percebran els estudiants dependrà del país d’estada de l’alumne. En concret, es destinaran 300 euros per a les estades a Dinamarca, Finlàndia, Irlanda, Islàndia, Liechtenstein, Luxemburg, Noruega, Regne Unit i Suècia.

Als estudiants que realitzen la seua estada a Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, França, Grècia, Itàlia, Malta, Països Baixos i Portugal, es destinaran 250 euros.

Finalment, l’import serà de 150 euros en el cas dels alumnes que facen l’estada a Macedònia, Bulgària, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Hongria, Letònia, Lituània, Polònia, República Txeca, Romania i Turquia.

Aquestes ajudes complementàries es concedeixen per un màxim de 9 mesos d’estada. Si l’estada és de menys durada, únicament es concedeix l’ajuda per l’estada efectivament realitzada. Així, l’alumnat valencià podrà percebre fins a 2.700 euros per part d’Educació de la Generalitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací