Editors japonesos viatgen fins la Comunitat per a conèixer el treball dels il·lustradors valencians

Parra ha explicat que aquesta acció s'emmarca en el compromís de la conselleria per internecinalitzar les indústries culturals

2540

ActualitatDiària

La missió inversa del sector editorial organitzada per IVACE Internacional en col·laboració amb l’Associació d’Editors del País Valencià i la direcció general de Cultura i Patrimoni ha començat en les Naus l.

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que aquesta acció s’emmarca en el compromís de la Conselleria d’Economia Sostenible de recolzar la internacionalització de les indústries culturals i ha destacat el reforç de la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport en aquest àmbit.

“En aquesta ocasió, hem organitzat una missió integrada per 9 editors japonesos interessats a conèixer l’obra d’empreses editorials i d’il·lustració de la Comunitat Valenciana en el marc de la III Trobada Internacional de Literatura Infantil i Juvenil de l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV)”, ha explicat.

L’objectiu d’aquesta missió és propiciar la creació de negocis i sinergies a nivell internacional per a les empreses valencianes i possibilitar l’exportació dels seus productes a través de la venda dels drets de traducció i de l’establiment d’acords de col·laboració.

Per a aconseguir-ho, s’han organitzat diverses jornades d’intens treball. En la jornada de aquest dijous està previst el desenvolupament de 96 entrevistes o encontres B2B entre editors valencians i els seus homòlegs japonesos. Demà divendres i gràcies a la col·laboració de Fira València i el Saló Heroes Comic Con, els convidats visitaran la fira i coneixeran l’obra de 50 empreses d’il·lustració valencianes en un espai exclusiu per a ells.

Durant la jornada del divendres està previst el desenvolupament de 131 entrevistes amb il·lustradors, la qual cosa dóna com a resultat global un total de 227 trobades B2B. 

María Dolores Parra ha destacat el reforç de la col·laboració amb la Conselleria de Cultura i Educació. “Aquesta missió inversa és un exemple de les iniciatives que desenvolupem conjuntament per a aconseguir la promoció exterior i internacionalització de les nostres empreses culturals”, ha indicat.

També han col·laborat per al desenvolupament d’aquesta acció l’Oficina Comercial de l’ICEX a Tòquio i les Naus Centre d’Innovació de València (Ajuntament de València).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací