Economia Sostenible atén 67 iniciatives d’inversió estrangera en la Comunitat en 2020

357

Actualitat Diària

La Comunitat Valenciana manté el seu atractiu per a les empreses inversores estrangeres malgrat la pandèmia provocada per la COVID-19, com confirmen les dades d’activitat del ‘Valencian Investment Desk’, el departament d’atracció d’inversions dependent de la Conselleria d’Economia Sostenible.

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat la importància d’augmentar la inversió productiva en la Comunitat Valenciana amb l’objectiu d’activar el creixement econòmic i la creació d’ocupació “en un moment complex com l’actual”.

“És satisfactori comprovar com l’interès despertat per la Comunitat Valenciana no sols no ha decaigut durant la crisi de la COVID-19, sinó que ha augmentat”. “El Valencian Investment Desk ha rebut sol·licituds d’informació per al desenvolupament de 67 iniciatives d’inversió en 2020, un 21% més que l’any anterior”, ha destacat.

Els projectes procedeixen en la seva majoria d’Alemanya, amb 11 projectes; li segueix els Estats Units, amb 8 projectes d’inversió. A continuació se situen l’Índia, la Xina i Països Baixos, amb 3 projectes cadascun, com els més nombrosos.

Quant als sectors d’activitat d’aquests projectes, destaquen el sector TIC, amb 17 projectes i el 25% de les iniciatives ateses. Li segueix el sector agrolimentario, amb 7 projectes i el sector tèxtil-sanitari, automoció i centres de serveis compartits amb 4 projectes cadascun.

Climent ha assenyalat que, en analitzar les dades dels projectes atesos, destaca l’augment de grans projectes, amb una previsió d’inversió per projecte superior als 200 milions d’euros en la Comunitat Valenciana i la creació de més de 250 llocs de treball.

Dades 3 primers trimestres 2020

La Comunitat Valenciana ha rebut en els tres primers trimestres de l’any 244 milions d’euros d’inversió estrangera productiva bruta, un 1,7% del total rebut a Espanya, segons dades fetes públiques aquest dilluns per la Secretaria d’Estat de Comerç.

Les inversions han registrat un fort increment en el tercer trimestre, ascendint els fluxos fins als 185,2 milions, per sobre de la mitjana trimestral de l’última dècada (124,5 milions per trimestre).
La Comunitat Valenciana se situa com la quarta regió que més inversió ha rebut a Espanya en el que va de 2020, per darrere de la Comunitat de Madrid, Catalunya i Andalusia.

La Comunitat ha rebut inversions en 2020 superiors als 10 milions d’euros procedents de Bèlgica, Regne Unit, Suïssa i el Japó. Aquests projectes són dels sectors d’emmagatzematge i activitats annexes al transport, comerç major i intermedi, serveis financers, fabricació de maquinària i equip i programació, consultoria i altres activitats relacionades.

Espanya ha rebut, segons les dades preliminars del Registre, 14.654 milions d’inversió productiva en els tres primers trimestres de 2020. Després d’un primer trimestre en el qual es va marcar la xifra més baixa des de 2015 (3.383 milions), els fluxos rebuts han mostrat una gradual recuperació els dos trimestres següents: 5.961 milions en el segon trimestre, i 5.310 milions en el tercer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací