Economia reuneix els sectors productius per a analitzar l’impacte dels acords comercials de la UE

535

Actualitat Diària

La directora general d’Internacionalització i directora adjunta de l’Ivace, Maria Dolores Parra, ha presidit la reunió de la Comissió de seguiment per a la defensa dels interessos dels sectors productius valencians en els acords comercials de la UE amb tercers països celebrada aquest matí.

Parra ha explicat que l’objectiu de la reunió, en la qual han participat representants dels sectors productius de la Comunitat així com de la Conselleria d’Agricultura, de l’ICEX, de les cambres i de la CEV, ha sigut analitzar la consulta pública d’avaluació de l’impacte dels acords d’associació de la UE amb els 6 països Euromed (Algèria, Egipte, Jordània, Líban, el Marroc i Tunísia).

Aquest acords, signats entre 1995 i 2002 van entrar en vigor entre 2000 i 2006. Completats els períodes de transició per a la seua implantació es procedirà a avaluar i determinar les bones pràctiques i lliçons apreses per a informar millor la implementació dels Tractats de Lliure Comerç actuals, en negociació o futurs.

La participació en aquest estudi d’avaluació és molt important per a defendre els interessos de la nostra Comunitat, perquè el resultat del mateix s’incorporarà a la pròpia avaluació ex-post de la Comissió Europea sobre l’efectivitat i eficiència dels TLC per a aconseguir els objectius, així com la rellevància i coherència d’aquests instruments en el panorama comercial actual.

D’altra banda, en aquesta reunió s’ha facilitat informació sobre la jornada Exportar a Arabia Saudí. Programa Saudí de Seguretat de Producte: Sistema de Certificacions Saleem i plataforma online Saber, que tindrà lloc el pròxim 14 de novembre.

Aquesta jornada s’ha organitzat de forma conjunta entre la Direcció General d’Internacionalització i la direcció territorial d’ICEX València davant la creixent preocupació dels diferents sectors productius amb interessos comercials en el Regne d’Aràbia Saudita per la implementació d’aquesta plataforma i la dificultat del seguiment de les modificacions que es duen a terme en els estàndards i les normes tècniques.

A la reunió de hui han assistit el Director General de Desenvolupament Rural, la Directora Territorial d’ICEX de València i representants de les següents associacions sectorials: Anieme, Unifam, Ateval, AEC, Asepri, AVEP, Quimacova, AVIA, Anffecc, Ascer, Mármol de Alicante, Arvet, Aseban, Fedacova, així com del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana i de la Confederació Empresarial Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací