Economia i la FVMP creen un grup de treball per a pactar actuacions per la reconstrucció econòmica i social

579

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) han creat un grup de treball de promoció econòmica i industrial per a pactar actuacions que afavorisquen la reconstrucció econòmica i social des de les administracions locals.

Aquest grup de treball està format pel conseller d’Economia Sostenible, un representant de la Direcció General d’Administració local, el diputat provincial de Castelló Pau Ferrando, el diputat provincial d’Alacant Sebastián Cañadas, el diputat provincial de València Vicente Mascarell, la direcció de la FVMP i una Comissió de Promoció Econòmica i d’Ús de la FVMP, en la qual figuren els i les portaveus dels partits polítics i personal tècnics.

Les prioritats del grup de treball són la creació d’ocupació, el suport a sectors productius com el comerç i la indústria i buscar nous enfocaments de l’economia local cap al verda i el desenvolupament sostenible.

Rafa Climent ha destacat “la necessària col·laboració que hauria d’existir entre les diferents administracions per a ser més eficients i evitar duplicitats”, i .ha traslladat als municipis el compromís de la Conselleria d’Economia per a impulsar aquesta reconstrucció des de l’àmbit local.

En aquest sentit, el conseller ha ressaltat “els nous escenaris que s’obrin en aquest procés de reconstrucció per a l’economia verda, l’economia circular i la creació de cooperatives”.

Climent ha recordat “l’aposta de la Conselleria per la Indústria 4.0, la descarbonització de l’economia, i una I+D+i que incloga la T de territori”.

El conseller proposa l’escurçament de la cadena de valor i de subministraments, reforçar les subvencions a les empreses, no sols en forma d’ajudes, sinó per a formar part del seu accionariat, la reforma del model laboral per a tindre en compte la conciliació, la reducció de jornada i el teletreball i l’impuls a un clúster de salut”.

Qüestions plantejades des de l’àmbit local

El grup de treball ha aprovat dos documents que havia aportat la FVMP, en els quals s’inclouran noves aportacions de cara a la pròxima reunió prevista per al mes de juliol.

En aquests documents es plantegen qüestions com la necessitat per a l’administració local de disposar d’un departament destinat a la promoció econòmica i l’ocupació, Aquest departament haurà d’identificar els recursos propis de cada municipi (patrimoni, cultura, tradició, recursos naturals, etc.), orientar laboralment, assessorar emprenedors, contactar amb les empreses locals per a veure les seues necessitats, i impulsar Plans d’Ocupació i Formació en coordinació amb la Generalitat.

Altres qüestions incloses en aquests documents són la col·laboració per a accedir als diferents fons de finançament europeus, i en el cas d’aquells municipis que tinguen romanents, la possibilitat d’elaborar bases d’ajudes municipals per al desenvolupament del teixit econòmic local, destinades a autònoms, comerç local, restauració, pimes, així com accions de sensibilització per a fer costat al comerç i fomentar el consum en el comerç local de proximitat.

En aquests documents també es plantegen qüestions com l’augment de competències pròpies en matèria de promoció econòmica i ocupació en els seus territoris, la col·laboració públic-privada, la potenciació de les àrees empresarials, el foment de la Formació Professional Dual, de l’emprenedoria, la inversió pública en innovació, la simplificació de la burocràcia administrativa i el suport a pimes, entre d’altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací