Economia concedeix les primeres ajudes directes a 1.496 persones treballadores afectades per un ERTO

391

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha concedit les primeres ajudes directes a 1.496 persones treballadores afectades per un ERTO derivat de les noves restriccions de mobilitat i activitat davant l’agreujament de la crisi sanitària per la pandèmia durant els mesos de gener i febrer.

L’import total d’aquestes primeres ajudes ascendeix a 448.000 euros. Es tracta de la primera concessió parcial de les ajudes previstes en el Decret 18/2021, de 29 de gener, del Consell.

El citat decret és el segon decret que va aprovar el Consell dins del Pla Resistir per a la reactivació de l’economia valenciana. En el marc d’aquest decret es van activar dos paquets d’ajudes: un de 80 milions dirigit a sufragar part de les quotes a la seguretat social i un altre de 17 milions -al qual corresponen les ajudes concedides- dirigit a ajudar a persones treballadores en ERTO conseqüència de la COVID-19

Quantia de les ajudes

La Direcció General de Treball i Benestar i Seguretat Laboral, òrgan instructor per a la gestió d’aquestes ajudes, ha acordat aquesta primera concessió parcial després de l’aportació de les dades pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i l’alta dels expedients en l’aplicació corporativa de subvencions de la Generalitat per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Cal ressaltar que per a rebre les ajudes no cal fer tràmits i la subvenció es fa directament per transferència bancària a cada persona.

La quantia de les ajudes ascendeix i es distribueix de la següent forma:

a) Un màxim de 300,00 euros per persona beneficiària en el cas que hagin estat perceptores de prestació per desocupació associada a ERTO per COVID-19 en els mesos de gener i febrer del 2021.

b) Un màxim de 150,00 euros per persona beneficiària en el cas que hagin estat perceptors de prestació per desocupació associada a ERTO per COVID-19 durant el mes de gener o durant el mes de febrer de 2021.

La consulta de les persones beneficiàries es podrà realitzar en la pàgina web de la Generalitat (www.gva.es), en l’apartat corresponent a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací