Economia concedeix les primeres ajudes destinades a persones treballadores de renda baixa acollides a ERTO

621

Actualitat Diària

La Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, ha concedit les primeres ajudes a persones treballadores de rendes baixes acollides a un ERTO causa de la COVID-19 corresponents al Decret 54/2020, de 24 d’abril, de el Consell.

La Comissió Tècnica per a la gestió de les ajudes ha acordat iniciar el procediment de pagament a un total de 331 persones treballadores amb bases reguladors d’entre 500 i 507 euros, les quals van a rebre en breu una transferència de 150 euros.

En els propers dos dies es publicarà aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i la relació de les persones beneficiàries a la pàgina web de la Generalitat Valenciana (consultar ací), en l’apartat corresponent a la Conselleria d’Economia Sostenible , Sectors Productius, Comerç i Treball.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha explicat que és la primera tanda de persones que reben aquest pagament, mentre es resolen problemes de tramitació per a realitzar el pagament complet de les ajudes.

Segons Climent, “una vegada remeses les dades requerides pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i creuats amb els existents en els sistemes informàtics de Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), s’han observat certes incongruències que han de ser aclarides abans de procedir al pagament complet de les ajudes. Per això, atenent a motius socials i humanitaris s’ha iniciat el pagament amb aquestes persones que compleixen els requisits de les bases reguladores de les ajudes i no comprometen el resultat final de la selecció de les persones beneficiàries”.

“A més resulta convenient iniciar el procediment de pagament, que té un marcat caràcter nou i complex, mitjançant un nombre limitat de beneficiaris, que permeta anar resolent les incidències de tramitació que puguen anar sorgint durant el procediment de concessió i pagament de les ajudes”, ha afegit el conseller, que ha destacat el treball conjunt realitzat per a l’obtenció de les dades per part de Labora, l’Agència Tributària Valenciana i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací