Economia autoritza l’obertura comercial del diumenge 29 de novembre a la Comunitat Valenciana

518

Actualitat Diària

La conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha autoritzat l’obertura comercial al públic del diumenge 29 de novembre a la Comunitat Valenciana, després de ser aprovat a l’Observatori de Comerç per majoria, amb el vot en contra de CCOO-PV, UGT-PV i Unió Gremial.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha manifestat que “l’aprovació d’aquesta data permetrà completar fins als 11 dies festius l’obertura comercial a la Comunitat Valenciana, després de la suspensió de l’habilitació dels diumenges 5 i 12 d’abril a causa de les mesures adoptades per la situació de pandèmia de COVID-19. Tot i que la llei estatal no obliga a això, la nostra voluntat és mantenir l’acord ratificat en el Pacte de la Llotja “.

Rafa Climent ha presidit la reunió de l’Observatori de Comerç, que s’ha realitzat a través de videoconferència. En aquest observatori estan representades les organitzacions de pimes de comerç que aglutinen un major nombre d’empreses, les empreses de supermercats, de gran distribució comercial, de mercats minoristes, sindicats, federacions de consumidors i usuaris i cambres de comerç, municipis i col·legis professionals.

En concret, han assistit COVACO, Unió Gremial, ASUCOVA, ANGED Comunitat Valenciana, CECOVAL, FACPYME, UGT P.V., CCOO P.V, FETICO, AVACU, UCCV, Federació de Mestresses de casa i consumidors de la CV, els Consells de Cambres d’Alcoi, Alacant, Castelló i València, el Consell Valencià de Col·legis Professionals d’Agents Comercials i la FVMP.

Modificació de les habilitacions per a l’obertura comercial

El passat 30 de març la conselleria d’Economia Sostenible va emetre una resolució per la qual es modificaven les habilitacions per a l’obertura comercial de diumenges i festius durant el període corresponent a la setmana Santa i Pasqua.

En aquesta resolució es van suspendre les habilitacions dels dies 5 d’abril, (Diumenge de Rams) i 12 d’abril (Diumenge de Pasqua); s’habilitava el dilluns 13 d’abril (Dilluns de Pasqua) per a l’obertura comercial al públic, i s’establia que una vegada finalitzat l’estat d’alarma, prèvia proposta de l’Observatori de Comerç Valencià, el conseller dictaria una nova resolució de modificació de la resolució de 4 d’octubre de 2019, esmentada, per complir amb les previsions de l’article 17.2 de la Llei 3/2011, de 23 de març, de comerç de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací