Economia assessora 110 ajuntaments i entitats a adherir-se per al desenvolupament de projectes d’inversió

818

Es vol donar un nou impuls a la llei d’acceleració de la inversió per a aconseguir reactivació de l’economia i creació d’ocupació

Actualitat Diària

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha presidit aquest matí el seminari web ‘Llei 19/2018, de 13 de juliol, d’acceleració de la inversió a projectes prioritaris’, destinat a representants de 110 ajuntaments i entitats locals.

Rafa Climent ha destacat la importància d’augmentar l’atracció de projectes empresarials al nostre territori que ajuden a generar riquesa, ocupació i que aporten beneficis de caràcter social o mediambiental.

“I més encara en un context com el creat per la pandèmia de la Covid-19, que fa més necessari si cal vetlar pel benestar de les persones i el teixit empresarial de cadascun dels municipis de la Comunitat Valenciana”, ha indicat.

Climent ha reiterat la voluntat de la Conselleria d’Economia d’estar al costat de les empreses “a través de suports i mesures concretes per a aconseguir que isquen reforçades d’aquesta complexa situació”.

Durant el seminari web s’ha explicat a ajuntaments i entitats locals els aspectes més rellevants de la Llei 19/2018, de 13 de juliol, de la Generalitat, d’acceleració de la inversió a projectes prioritaris (*LAIP), així com la manera d’adherir-se mitjançant conveni per a continuar avançant en l’atracció de projectes d’inversió interessants per a la Comunitat Valenciana amb una acceleració dels tràmits i una disminució de les barreres administratives.

Aquesta llei va nàixer en un context caracteritzat per l’alentiment de l’entorn econòmic amb la urgència de desenvolupar polítiques que dinamitzaren l’economia regional de manera sostenible i amb l’objectiu prioritari de crear ocupació, “un objectiu que cobra hui dia encara major rellevància degut a l’efecte de la pandèmia en el nostre teixit productiu”, ha indicat Climent.

En la seua intervenció, el conseller ha qualificat als ajuntaments i entitats locals de “aliats imprescindibles” en la labor de suport de la Conselleria al teixit productiu de la Comunitat.

Projectes prioritaris

Els requisits generals mínims que ha de complir un projecte per a ser considerat prioritari impliquen una inversió mínima major o igual a 600.000 euros en actius fixos no immobiliaris i una previsió de creació mínima de 10 llocs de treball amb contracte indefinit a jornada completa.

Els projectes considerats prioritaris són gestionats pel Punt d’Acceleració a la Inversió, l’instrument creat expressament per a afavorir la col·laboració interadministrativa entre els diferents departaments i organismes de la Generalitat, així com amb la resta d’administracions.

A través del Punt d’Acceleració a la Inversió es realitza la tramitació urgent i prioritària d’aquesta mena de projectes, amb una disminució dels terminis ordinaris.

Durant la presentació s’ha explicat amb detall a les persones assistents el procediment per a l’adhesió a través d’un conveni tipus aprovat pel Consell al gener d’enguany.

Entre els beneficis per a les entitats locals destaca una interlocució única entre administracions, l’accés a informació sobre l’estat de tramitació dels procediments dels projectes prioritaris de la localitat, així com la possibilitat de participar en la Comissió Tècnica d’Inversions quan el projecte es desenvolupe en el seu àmbit territorial.

A més, l’optimització dels recursos públics en la gestió dels projectes permet oferir una millor imatge de l’Administració davant el potencial inversor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací