Diputació ultima els detalls dels Campionats d’Espanya de Ciclisme per a traure el màxim benefici provincial

Tindran lloc els propers dies 22, 23 i 24 de juny i avuí s'han realitzat una reunió per a la coordinació al Palau Provincial

1077

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló està immersa ja en els preparatius dels propers Campionats d’Espanya de Ciclisme en Carretera que tindran lloc els propers dies 22, 23 i 24 de juny com a part de la seva ambiciosa aposta per la generació d’oportunitats a través del turisme esportiu, Castelló Escenari Esportiu.

Tant és així que el Palau Provincial ha acollit una trobada de treball i de coordinació entre els ajuntaments d’Orpesa, Benicàssim, Vall d´Alba, Culla i Castelló, amb la participació de representants de les policies locals de Benicàssim, Orpesa i Castelló, així com el president de la Federació Espanyola de Ciclisme, José Luis López Cerrón i els tècnics encarregats del disseny dels recorreguts de les proves.

Després de presidir aquesta reunió, el diputat provincial d’Esports, Luis Martínez, ha posat en valor que “és fonamental la coordinació que estem realitzant amb tots els ajuntaments perquè aquests dies l’esport sigui el protagonista en el millor escenari esportiu del mediterrani que és la província de Castelló. Treballem junts, sumant esforços per tenir tancats tots els detalls de les competicions i provocar que aquestes reverteixin en el major benefici per a la nostra província, tant directament amb l’impacte econòmic directe d’aquests dies, com més a mitjà termini amb l’atribució de valors a nostra marca territori i marca turística entri milers d’afeccionats al ciclisme”.

En aquest sentit, cal tenir en compte que aquesta trobada forma part del treball de coordinació i que serà més endavant quan tingui lloc la junta de seguretat per coordinar els efectius a aquest efecte. “Cal tenir en compte que seran 400 corredors professionals els que discorreran per aquests recorreguts que travessaran el terme de 23 municipis de la província, i la magnitud de les competicions fa que hàgim de tenir-ho tot previst perquè sigui un èxit d’organització”, ha assenyalat el diputat.

‘Castelló Escenari Esportiu’

La Diputació de Castelló exportarà la diversitat del territori provincial com un actiu de ‘Castelló Escenari Esportiu’ a través d’aquests Campionats d’Espanya de Ciclisme en Carretera com a part de la seva ambiciosa aposta pel desenvolupament turístic esportiu.

Així, els cinc municipis calmi d’aquesta important competició nacional de ciclisme (Vall d´Alba, Orpesa, Culla, Castelló de la Plana i Benicàssim) transmetran a l’afició ciclista la dualitat costa-interior de Castelló com a gran reclam per seguir posicionant la província de Castelló com el millor lloc per a la pràctica i competició esportiva durant tot l’any.

“L’últim cap de setmana de juny Castelló es convertirà a la capital nacional del ciclisme amb aquest campionat”, ha indicat el diputat, qui ha incidit que “hem dissenyat les ubicacions pensant en l’aspecte esportiu però també disposats a exposar la varietat de paisatges i patrimoni que ofereix la nostra província. Amb això, Castelló serà l’escenari de les millors competicions esportives i també l’esport es convertirà en el millor aparador dels millors valors de la nostra terra”.

Cal assenyalar que aquests recorreguts seran seguits mediàticament pels mitjans de comunicació que transmetran a milions de persones els atractius turístics de Castelló.

Un total de 210 quilòmetres per al millor ciclisme d’Espanya

Cal recordar en l’aspecte esportiu que el Campionat d’Espanya arrencarà el divendres 22 de juny amb una contrarellotge individual amb sortida i meta a la Vall d’Alba. Al matí es disputarà la prova de sub-23 i fèmines amb un recorregut de 20 km i a la tarda la prova per a professionals amb un recorregut de 38 km.
El dissabte 23 se celebrarà el recorregut en línia per sub-23 i féminas amb sortida a Orpesa i arribada a Culla, on s’habilitarà un circuit de muntanya en el qual els sub-23 realitzaran tres voltes, sumant un total de 160 km, i les féminasdues voltes, sumant un total de 120 km.
I, finalment, el diumenge 24 es disputarà l’etapa regna amb un recorregut en línia per a l’escamot professional amb sortida a Castelló de la Plana i meta a Benicàssim, passant pel sud de la província i per altres paratges únics com la Serra d’Espadà. Com a novetat, i en favor d’un gran espectacle, l’etapa acabarà amb tres pujades al Desert de Las Palmas, sumant un total de 210 km.

Un impacte directe de més de 500.000 euros

Cal tenir en compte que l’impacte econòmic del desenvolupament d’aquests campionats que impulsa el Govern Provincial serà superior als 500.000 euros a la província i generarà una gran repercussió en establiments hotelers, doncs tant participants com staff tècnic i d’organització estaran allotjats durant tota una setmana en municipis de Castelló.

D’aquesta manera, el consum mitjà dels ciclistes (400 ciclistes), staff (100 tècnics i personal de staff) i familiars (600 familiars de ciclistes) supera els 150 euros diaris i el del públic assistent i visitant (6.000 afeccionats) els 40. A aquests ingressos cal sumar-li la tornada en termes d’impacte mediàtic, imatge, efecte tractor de consum i difusió de la marca territori.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací