Diputació promociona en la fira ARCO l’art contemporani de la província com un actiu per a portenciar-la

1445

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló participa des d’avui i fins a diumenge que ve 25 de febrer en la Fira Internacional d’Art Contemporani de Madrid, ARCO, amb l’objectiu de posicionar l’excel·lent treball de restauració que es realitza des del Govern Provincial a favor de l’art contemporani com un potenciador de les oportunitats turístiques i de desenvolupament del territori. Cal tenir en compte que aquest gran esdeveniment és la gran cita nacional de l’art contemporani i en ell es congreguen centenars de professionals i experts als quals transmetre la imatge provincial de Castelló vinculada a l’art contemporani és una oportunitat.

És per açò que el vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, desenvolupa avui en ARCO una completa jornada de treball entorn de l’estand que la Diputació té en la fira.

“Un any més la Diputació de Castelló ha volgut estar present en la fira ARQUEGE, la principal fira d’art contemporani que se celebra a Espanya i una de les més importants de les quals tenen lloc a Europa, per a posar en valor el fantàstic treball que sobre restauració d’art contemporani precisament es realitza des del Servei de Restauració de la Diputació, que és l’encarregat de restaurar totes les obres que s’exposen en el Museu d’Art Contemporani de Vilafamés, sens dubte el gran referent d’art contemporani de la província”.

De fet, les dues obres que acull en exposició l’estand provincial en ARCO són obres restaurades per la Diputació, com són la de Rafael Santana Monagas ‘Terra VIII, 1977’, i la de Concha Jerez, ‘Expedient policial trencat i, no obstant açò, arxivat, 1976’. Ambdues obres pertanyen al Museu de la Solidaritat Salvador Allèn de Xile on seran enviades després d’anys de custòdia en concloure la fira.

El Servei de Restauració, un actiu al servei de la província

El Servei de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació de Castelló està format per tècnics de restauració d’obres d’art especialitzats en diverses disciplines. La seua labor principal és brindar, als responsables dels centres on es custodien peces històric-artístiques o alberguen béns d’interès cultural, l’ajuda necessària per a conservar i posar en valor el patrimoni de la província. Per a açò, a més d’assessorar en matèria de conservació preventiva, valoren l’estat de conservació i estableixen propostes de restauració.

Fer de l’art contemporani un recurs dinamitzador

L’aposta de la Diputació per posar en valor el patrimoni cultural de la província no solament des de la perspectiva de promoció cultural sinó com a motor dinamitzador d’oportunitats inclou també a l’art contemporani.

Tant és així que la Diputació impulsa amb la Fira MARTE el major esdeveniment d’art contemporani en la província, ja posicionat entre les principals fires d’aquesta disciplina a Espanya i que atrau a turistes i experts a Castelló de forma anual. Com a part d’aqueix treball, i durant les dates de MARTE, la Diputació duu a terme un complet programa de visites d’experts al MACVAC, amb tal de reforçar el posicionament d’aquest centre cultural i per a seguir promovent aquest tipus de turisme en els pobles de la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací