Diputació millora la liquiditat provincial amb acords amb Eurocaja Rural i Abanca

819

La pòlissa de crèdit per valor de 15 milions d’euros garanteix les possibles necessitats de liquiditat de la institució a curt termini

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, ha signat hui amb representants de Eurocaja Rural i Abanca la pòlissa de crèdit per valor de 15 milions d’euros que garanteix les possibles necessitats de liquiditat de la institució que puguen sorgir a curt termini a conseqüència de l’emergència sanitària originada pel coronavirus i la consegüent crisi econòmica. En representació de Eurocaja Rural ha efectuat la rúbrica el director territorial de l’entitat, David Hervás, i per part de Abanca el coordinador de banca institucional, Antonio Peralta, i la directora de l’oficina de Castelló, Belén Lahoz.

Martí ha explicat que «hui s’ha materialitzat una operació especial de tresoreria que ha sigut adjudicada a raó de 7,5 milions d’euros per cada entitat (Eurocaja Rural i Abanca), que proporciona estabilitat en un moment en el qual cal fer front a despeses d’important quantia que no estaven previstos». En la seua opinió, «era necessari actuar perquè afrontem un temps de gran incertesa quant a ingressos i despeses per la forta tendència que existeix a la reducció dels primers, fonamentalment de naturalesa tributària, i a l’augment dels segons, per la necessitats de tipus social ocasionades per la pandèmia».

Firma acuerdo Diputación Eurocaja Rural

Aquesta provisió de fons permetrà pagar als proveïdors i continuar proporcionant una major liquiditat als ajuntaments, un esforç que en un curt període de temps ha suposat la mobilització de 23 milions d’euros amb els avançaments de tresoreria, les aportacions al Fons de Cooperació Municipal i l’agilitació dels terminis del Pla 135. A aquestes operacions cal sumar les mesures que per valor de 9 milions d’euros han pactat els quatre grups representats en la institució per a contribuir a la reactivació econòmica de la província de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací