La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòcton

704

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló impulsa el turisme gastronòmic i el consum de productes autòctons amb la creació de noves jornades gastronòmiques a través del seu projecte Castelló Ruta de Sabor. Així, des d’avui i fins dilluns que ve 25 de febrer tindran lloc en el port esportiu d’Orpesa les I Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner. Aquesta iniciativa, organitzada per la Diputació, neix amb la vcocación de posar en valor els productes del mar de la província de Castelló en un lloc tan atractiu com les instal·lacions del port esportiu del municipi.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha explicat que “les jornades gastronòmiques s’estan erigint com una fórmula turística d’èxit en els nostres municipis, que veuen l’oportunitat de mostrar als visitants i als propis veïns dels pobles la riquesa gastronòmica del territori. Vincular les jornades als productes autòctons permet conèixer-los més de prop, i amb això també el seu cultiu, les seves propietats, i sobre totes les coses, millorar el nostre coneixement dels atractius de la província de Castelló”.

Martínez ha posat l’accent que “les jornades gastronòmiques ajuden a desestacionalizar el turisme a través de Castelló Ruta de Sabor, i aquest és l’objectiu també d’aquestes primeres Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Mariner amb les quals contribuïm a la posada en valor dels excel·lents productes de la nostra província i dinamitzem els nostres pobles i els nostres espais turístics com és en aquest cas”.

Cal assenyalar que les jornades ofereixen menús especialitzats en l’arròs mariner en els tres restaurants del port esportiu d’Orpesa durant aquests dies.

La dualitat mar i muntanya, atractiu també en la gastronomia

La dualitat i convivència de l’entorn marítim amb el muntanyenc en un mateix territori és l’element diferencial de la província de Castelló que més està concentrant la comunicació de la Diputació a l’hora de promocionar la destinació provincial en les fires turístiques i també gastronòmiques dirigides al públic nacional.

En el cas de les jornades d’Orpesa, la Diputació pretén posar en valor la qualitat dels peixos i arrossos de la província més típics dels municipis costaners.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací