La Diputació pacta de forma unànim un paquet de mesures valorades amb 9 milions d’euros per a fer front a la crisi sanitària

816

S’aprovarà una nova bestreta de tresoreria de 3 milions d’euros per a injectar liquiditat als ajuntaments

La Junta de Portaveus de la Diputació de Castelló ha donat llum verda amb el consens de tots els grups polítics a un pla de reactivació de la província que contempla l’adopció de mesures per a fer front a la crisi de la Covid-19. Martí, considera que hui «és una jornada històrica per a la província de Castelló perquè els partits han sabut deixar a un costat les lògiques i legítimes diferències polítiques per a unir les seues forces i acostar el muscle a favor de la ciutadania»

Actualitat Diària

La Junta de Portaveus de la Diputació de Castelló ha donat llum verda amb el consens de tots els grups polítics a un pla de reactivació de la província que contempla l’adopció de mesures per a fer front a la crisi de la Covid-19 valorades en 9 milions d’euros. Es tracta d’un gran acord amb quatre pilars bàsics: la creació d’un fons de 3 milions d’euros per a ajudes als ajuntaments, la implementació d’un pla de defensa del sector turístic valorat en 2.850.000 euros, una nova bestreta de tresoreria als ajuntaments de 3 milions d’euros i mesures sectorials que de moment estan sense quantificar.

El president de la Diputació, José Martí, considera que hui «és una jornada històrica per a la província de Castelló perquè els partits han sabut deixar a un costat les lògiques i legítimes diferències polítiques per a unir les seues forces i acostar el muscle a favor de la ciutadania». Per això, ha volgut donar les gràcies a PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciutadans «per estar a l’altura de les circumstàncies, fugir del soroll i fer el que la gent espera de nosaltres».

L’acord aconseguit hui és el colofó a diverses setmanes de treball compartit dels diferents grups en el si de la taula de diàleg enfront de la Covid-19 constituïda en la Diputació, que ha requerit una prèvia reestructuració del pressupost de 2020.

_DSC1887

Martí ha manifestat que davant una emergència sanitària com la de la Covid-19 «resultava imprescindible actuar amb la màxima celeritat i eficàcia possibles perquè la persones necessiten l’ajuda ja, ara, no d’ací a uns mesos, com han posat de manifest els representants dels diferents sectors i dels ajuntaments que han participat en la nostra taula de diàleg».

Respecte a la línia d’ajudes de 3 milions d’euros per als ajuntaments, el president ha recordat que «són l’administració més pròxima a la ciutadania i la que millor coneix els seus problemes». Aquesta partida servirà «per a donar resposta a assumptes relacionats amb la cobertura social, la promoció econòmica i ajuda al comerç local, la digitalització, la transició ecològica i l’obra pública per a reactivació econòmica».

Pel que respecta als 2.850.000 euros del pla de defensa del sector turístic és important destacar que aniran destinats a resituar a la província de Castelló com a destinació turística de qualitat i segur, amb una potent campanya de promoció orientada al mercat nacional. També es prestarà assistència tècnica als ajuntaments per a l’elaboració de plans de contingència dels serveis turístics i hi haurà ajudes per a les empreses del sector per al compliment dels protocols sanitaris que entren en vigor amb la desescalada i la nova realitat.

D’altra banda, s’aprovarà una nova bestreta de tresoreria de 3 milions d’euros per a injectar liquiditat als ajuntaments. Serà el tercer en el que va d’any, ja que al començament de l’exercici es va tramitar un de 43 milions d’euros i al declarara la pandèmia un altre de 5 milions d’euros.

Respecte a les mesures sectorials, encara sense quantificar, estan referides a les àrees de Benestar Social, Cultura, Esports, Presidència, Consorci Provincial de Bombers, assessorament a municipis, CEDEIXES, Promoció Internacional i Teixit Científic i Innovador.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací