La desigualtat d’habitants i la despoblació de l’interior de la Comuntat es mostren a l’Atles estadístic de l’ICV

Es poden consultar dades històriques com l'èxode rural als anys seixanta cap a les zones costaneres

1662

ActualitatDiària

A l’Atles estadístic de l’Institut Cartogràfic Valencià  mostra informació sobre la població valenciana i la seua desigual distribució. El procés de despoblació de les comarques de l’interior nord i centre de València (els Ports, l’Alt Maestrat, l’interior del Baix Maestrat, l’Alcalatén, l’interior de la Plana Alta, l’Alt Millars, l’Alt Palància, el Racó d’Ademús, la Serrania, la Plana d’Utiel-Requena, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents), així com de la zona muntanyenca d’el Comtat i l’interior de les Marines ve produint-se de manera progressiva des de principis del segle XX. No obstant això, és durant la dècada dels anys seixanta quan es va intensificar molt significativament l’èxode des d’aquestes àrees rurals d’interior cap a les zones urbanes i costaneres per a treballar en els sectors industrial i de serveis. A principis dels anys setanta aquest moviment poblacional s’alenteix a causa de l’augment de les dificultats per trobar ocupació. Aquesta eina electònica pot se d’utilitat per a les consultes entorn a aquest tema.

D’altra banda, l’arribada d’inmigració estrangera produïda a València des de finals dels 90 fins a l’inici de la crisi econòmica, va afectar escassament aquestes comarques que han patit el fenomen de la despoblació. Tant sols un xicotet percentatge dels seus municipis varen experimentar una lleu recuperació en la seua població.

Tot això dibuixa un panorama demogràfic on les comarques esmentades anteriorment es troben cada vegada més despoblades, envellides i empobrides, mentre que a la resta del territori es concentra el 96,5% de la població, per descomptat molt més jove i dinàmica. 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací