David Pastor & Quartet connecten la música amb el cinema dins del Festival Internacional de Jazz de Peníscola

537

Actualitat Diària

El Festival Internacional de Jazz de Peníscola, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, arranca hui amb l’actuació de l’Scott Hamilton Quartet al Palau de Congressos de Peníscola.

Després de la jornada d’inauguració, el festival continua diumenge 26 amb el concert ‘Film Sessions’, de David Pastor & Quartet. Segons explica el coordinador de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, “el conjunt internacional liderat pel trompetista David Pastor transforma les melodies de bandes sonores que formen part de la memòria cinematogràfica col·lectiva per a oferir un espectacle en el qual l’audiència connecta amb l’essència de la música a través del canvi”.

Els temes de bandes sonores emblemàtiques com ara ‘Chinatown’, ‘Breakfast at Tiffany’s’, ‘Black Orpheus’ i ‘Saturday Night Fever’ despertaran en el públic els records d’aquests films i, al mateix temps, els connectarà amb el moment present.

Mitjançant la reharmonització de les composicions, els temes s’obrin a jocs rítmics replets d’espais d’improvisació amb els quals aquestes recognoscibles bandes sonores adquireixen el caràcter de la fugacitat pròpia del jazz.

Dorantes: vint anys de carrera i tres temes inèdits

L’endemà, dilluns 27, serà el torn del compositor i pianista sevillà Dorantes, que actuarà acompanyat per Javier Moreno al contrabaix i Isidro Suárez a la percussió.

Dorantes porta a Peníscola ‘El tiempo por testigo’, un àlbum que celebra els vint anys de carrera de l’autor i que recull actualitzacions i versions de temes que han marcat per algun motiu la seua carrera. Ara, anys després, Dorantes mostra les peces madurades i regravades.

A més, l’intèrpret presenta tres temes inèdits, fruit del que ell mateix descriu com a “la cerca de nou so”. Es tracta de ‘La máquina’ i ‘Y el tiempo’, ambdós a piano-màquina d’escriure, i ‘Barejones’, un sentit homenatge a Lebrija i al barri on es va criar.

“Sentir Dorantes és sentir un virtuós piano que parla diversos idiomes, des de les arrels profundes del flamenc passant pel clàssic, tot mesclant-se amb el jazz més pur i altres gèneres”, ha explicat Alfonso Ribes, coordinador de l’IVC a Castelló.

Tant el concert de diumenge com el de dilluns se celebren al Palau de Congressos de Peníscola a partir de les 23.00 hores, i les entrades tenen un preu de 10 euros.

Tota la informació es pot trobar en consultar ací. Les entrades per a ‘Film Sessions’ es poden adquirir en consultar ací, i les de Dorantes en consultar ací

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací