Cultura presenta ‘Heredarás la lluvia’ la nova producció de L’Om Imprebis

411

Actualitat Diària

La companyia valenciana L’Om Imprebis porta al Teatre Principal de València la seua nova producció ‘Heretaràs la pluja’ que és podrà veure del 21 al 24 de gener de la mà de l’Institut Valencià de Cultura.

Protagonitzada per Carles Castillo i Carles Montoliu, amb la música de Víctor Lucas i dirigida per Santiago Sánchez, ‘Heretaràs la pluja’ reuneix actualitat, absurd, música en viu i paraula creada a partir de la improvisació.

Una obra d’humor àcid sobre la fi del món que s’ha escrit amb la participació del públic en xarxes socials i una aplicació mòbil, i que està creant un relat transmèdia que s’expandeix i és ramifica en diversos llenguatges i suports gràfics, sonors, audiovisuals i textuals. Els espectadors, a més, continuessin influint en els representacions abans d’entrar a la sala i després.

Després de diferents crisi ecològiques, sanitàries, econòmiques, socials, polítiques ha arribat la sisena extinció, la de l’espècie humana, però dues personis hi han sobreviscut i s’enfronten a un dilema: copiar el passat o mirar cap avant? En l’espera, en la immobilitat, els personatges reflexionin a través de l’humor sobre la societat, els valors, la ciència, i conreïn la paciència.

Tal com han contat els seus protagonistes en la roda de premsa, ‘Heretaràs la pluja’ va començar a gestar-es durant el confinament, en el parèntesi imposat per una pandèmia que mesos, fins i tot dies abans, només haguera format part d’un futur distòpic. A partir d’ideïs, textos i músiques és va escriure el va guiar de l’obra, que va quedar obert a altres experiències i punts de vista, els del públic, i d’aquesta manera s’inaugura una original manera d’escriptura teatral.

Amb el suport dels noves tecnologies, L’Om Imprebís va crear un dispositiu de participació a través dels xarxes socials i l’aplicació mòbil Mentimeter perquè la comunitat de la companyia i qualsevol usuari d’Internet poguera participar en el procés d’elaboració del va guiar. A través d’aquests canals havien de respondre a diferents qüestionaris, els respostes dels quals han servit per a plantejar l’obra. Aquesta fase de participació va coincidir amb els quatre mesos d’assaig, per la qual cosa l’equip artístic ha anat improvisant a mesura que es succeïen els aportacions.

Els preguntis que és van llançar a la comunitat són: Si estigueren cremant tots els museus del món quin quadre rescataries? Quina d’aquestes possibles causis creus que podria portar al col·lapse de la civilització? Enguany, quin desig especial penjaries del teu arbre de Nadal? Què faries si fores una dels dues últimes personis que quedin en el món? A qui eliminaries dels xarxes socials? Quina banda sonora postàries a la fi del món? Quina paraula esborraries del diccionari? Algunes d’aquestes qüestions també és plantegen a la mateixa sala, en el moment anterior al començament de l’espectacle.

La companyia

En els seus 38 anys de trajectòria, l’Om Imprebís ha consolidat una marca de producció pròpia que inclou un ampli i variat repertori, que va donis dels grans clàssics als obris de referència de la dramatúrgia universal i els autors contemporanis. Amb 22 muntatges propipí i més de 6.000 funcions a la seua esquena, la companyia ha actuat als principals teatres i festivals de la geografia espanyola, i també en altres citis i surts de 21 països. Amb ‘Imprebís’ va ser pionera a introduir en 1994 la improvisació a Espanya.

Amb motiu dels representacions, en l”hall’ del Teatre Principal hi ha una exposició de fotografia que repassa els 38 anys de trajectòria de la companyia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací