Cultura anuncia els nominats als Premis Carles Santos de la Música Valenciana 2020

594

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport organitza la tercera edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana mitjançant l’Institut Valencià de Cultura.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’IVC, Marga Landete, ha donat a conéixer la lista de nominacions en les 15 categories dels premis en el marc de la fira Trovam, a Castelló. Cal recordar que els guardons es lliuraran en una cerimònia el pròxim 9 de desembre al Teatre Principal d’Alacant.

Les nominacions s’han decidit per un jurat format per membres de les associacions professionals que componen la Mesa de la Cultura Valenciana entre 304 candidatures presentades, repartides entre les 15 categories.

El premi d’honor que atorga la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, així com més detalls de la gala, s’anunciarà durant les pròximes setmanes abans de la cerimònia de lliurament dels guardons.

En la categoria d’artista o grup revelació els nominats són Laura Esparza i Carlos Esteban per ‘Mare natura’, Pete Lala per ‘Colors’, Ana Zomeño per ‘Taller de canciones’ i Mo’roots per ‘Ressorgiran’.

En la categoria de millor disc de pop trobem Sierra Leona per ‘Cruzar un río’, Polock per ‘Romance’, Smoking Souls per ‘Translúcid’ i Néstor Mir per ‘Un immens i infinit continent’.

En la categoria de millor disc de ‘rock’ els nominats són Badlands per ‘Tornado’, Ciudad Jara per ‘Donde nace el infarto’, Johnny B. Zero per ‘Metonymy of sound’ i Indian Hawk per ‘Death & taxes’.

Pel que fa a millor disc de música urbana, les nominacions van a Jazzwoman per ‘Malèfica’, Cactus per ‘Roma’, Atupa per ‘Foríssima’ i Blackfang per ‘A foc lent’.

En la categoria de millor disc de ‘jazz’, trobem Eva Romero & Manuel Hamerlinck per ‘Victor Young Tribute’, Chema Peñalver per ‘Sophisticated clarinet’, Pepe Zaragoza per ‘La cala de l’encís’ i Manolo Valls Quintet per ‘El ball de les muses’.

En la categoria de millor disc de fusió i mestissatge els nominats són Jonatan Penalba per ‘Reversions’, Jamaican Jazz Lovers per ‘Titán’, Tarquim per ‘A Cuba’ i Pool Jazz per ‘Indibidingui’.

Els nominats a la categoria de millor disc de cançó d’autor són Pau Alabajos per ‘Les hores mortes’, Verdcel per ‘SOS’, Andreu Valor per ‘Insurrecte’ i Eva Gómez per ‘El cel i les formes del vent’.

En la categoria de millor disc de música tradicional, les nominacions van a Marala per ‘A trenc d’alba’, Christian Penalba per ‘Canvis’, Duna per ‘Terra’ i Urbàlia Rurana per ‘Pastorets i pastoretes. Cançons valencianes de Nadal’.

Pel que fa al millor disc de recuperació de patrimoni musical, trobem Capella de Ministrers per ‘Germanies’, Piacere dei Traversi per ‘El mecenatge de Germana de Foix’, Ensemble Alfonsí per ‘Instrumentos para loar a Santa María’ i Plaerdemavida Ensemble per ‘Sons de Llevant’.

En la categoria de millor disc de clàssica contemporània, els nominats són Spanish Brass i Albert Guinovart per ‘Les aventures de monsieur Jules’, Cor de Cambra Ad Libitum per ‘Essència’, José Luis Estellés per ‘Fin du temps’ i Amores Grup de Percussió per ’30 anys’.

Els nominats en la categoria de millor disc de música per a famílies són Èlia Casanova per ‘Nana’, Dani Miquel per ‘Desfem’, Marcel el Marcià per ‘Marcel canta Al Tall’ i Trobadorets per ‘Paco, com ens fas xalar’.

La categoria de millor disseny té com a nominats Virginia Lorente pel disc de Llum ‘Los años líquidos’, Enric Alepuz pel disc de Capricornio Uno ‘Doble exposición’, Münster Studio pel disc de Nuc ‘Tridimensional’ i Gerengo pel disc de Ciudad Jara ‘Donde nace el infarto’.

En la categoria de millor cançó, els nominats són Badlands per ‘Tornado’, Ciudad Jara per ‘Bailé’, Jazzwoman per ‘Amor i amistat’ i Johnny B. Zero per ‘Characters’.

La categoria de millor gira té com a nominats Andreu Valor per la ‘Gira insurrecte’, Film Symphony Orchestra per ‘FSO Tour 19-20’, El Diluvi per ‘Vine amb mi’ i Harmonia del Parnàs per ‘Harmonia 15’.

Finalment, els nominats en la categoria de millor vídeo són Nil Pagès i Martí Colomer pel vídeo d’El Diluvi ‘L’amor que fem’, Icònic Film pel vídeo de La Fúmiga ‘El preparat’, Build from the roof pel vídeo de We Used To Pray ‘City Walls’ i Juan Carlos Cembreros pel vídeo d’Abraxas Techno Project ‘Embrace capitalism’.

Cal destacar que a banda d’aquestes 15 categories també es lliura el premi al millor disc entre tots els nominats en les categories d’àlbum, a més del premi del públic, que s’atorga per les votacions populars a través del web dels premis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací