Culla ja és un més entre els Pobles Més Bonics d’Espanya des de dissabte

693

Actualitat Diària

Dissabte passat 30 de novembre, la ‘Associació Els Pobles més Bonics d’Espanya’ va anunciar les seues incorporacions per a l’any 2020. Quinze nous municipis se sumaran a aquest important col·lectiu. Entre les noves adhesions, que han superat les rigoroses auditories per a poder formar part del col·lectiu, es troba el poble de Culla en província de Castelló. Culla és el cinqué poble de Comunitat Valenciana a sumar-se a la xarxa de “els més bonics”.

L’encant especial de la localitat, amb carrers i racons que conserven a la perfecció l’atmosfera de temps remots, ha sigut un dels principals motius perquè Culla siga mereixedora d’aquest reconeixement. El seu barri antic, un dels conjunts històrics millor conservats de l’arc mediterrani i declarat Bé d’Interés Cultural en 2004, ofereix un recorregut per edificis carregats d’història i carrerons plens de tradició. A Culla també es troben monuments tan interessants com l’arc de la Porta Nova, les ruïnes de l’antic castell àrab, amb les restes de les muralles i l’Església Parroquial d’El Salvador. A més, existeixen altres edificis de gran interés com són el Graner del Comendador, conegut com “la Presó”, o l’Antic Hospital.

Gran nombre d’allotjaments rurals

A més, compta amb un gran nombre de cases i hotels rurals que la converteixen en una destinació idònia per a passar uns dies de vacances o fer una escapada de cap de setmana. L’estada propícia oblidar-se per un moment de l’enrenou de les ciutats i gaudir de les múltiples activitats que ofereix: la ruta templera, excursions per bells paratges, visites al Parc Miner del Maestrat, el Centre d’Interpretació del Vaig moldre de l’Orde, degustacions de gastronomia i productes locals, etc.

En paraules de Francisco Mestre, president de l’associació, “donem la benvinguda a Culla, que passaran a ser part de la nostra gran família, bells pobles que han superat una rigorosa auditoria gràcies al treball de generacions de veïns, que han cuidat i protegit el patrimoni cultural, arquitectònic i paisatgístic heretat”.

Assemblea dels Pobles Més Bonics d’Espanya

Aquest anunci es va fer durant l’Assemblea Nacional de “Els pobles més bonics d’Espanya”, que va tindre lloc en el municipi zamorà Pobla de Sanabria els dies 29 i 30 de novembre. Aquest tipus de trobades són de gran importància per a aquesta xarxa de pobles bonics englobats sota una marca única de qualitat, ja que s’analitzen iniciatives per a fomentar el turisme rural en aquests xicotets municipis, així com la importància del patrimoni i el bon estat de conservació que els caracteritza.

Ahir dilluns 2 de desembre, l’alcalde de Culla, Víctor Fabregat, va rebre la notificació oficial en la qual el poble de Culla ha sigut admés com a membre de l’associació. El primer edil va manifestar “l’orgull que sentim tots els cullanos per aquest títol que enalteix l’atractiu del nostre poble i reconeix el treball i l’esforç de tots aquells que han lluitat per conservar el nostre patrimoni, la nostra història i les nostres tradicions”. Finalment, Fabregat ha destacat que “ser un dels pobles més bonics d’Espanya és un reclam turístic de primer nivell que revertirà en noves oportunitats per als nostres veïns”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací