CSIF demana a Educació que concreti la vacunació al col·lectiu docent

598

Actualitat Diària

El sindicat CSIF insta a a Conselleria d’Educació que agiliti i concreti la segona dosi de vacunació al col·lectiu docent. La central sindical vol que ofereixi més detalls, perquè fins avui únicament ha anunciat que iniciarà les citacions el 21 de juny i té previst finalitzar-les el 12 de juliol.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha sol·licitat més informació sobre el procés, ja que el col·lectiu docent, que va rebre la primera dosi de AstraZeneca al març, ha vist com s’ha anat retardant l’administració de la segona dosi per a completar la pauta de vacunació, ja que es va passar d’un màxim de 12 setmanes entre la primera i la segona a ampliar el termini a 16.

El sindicat recorda la contínua exposició dels professionals docents i la seva catalogació, precisament per aquest motiu, en un dels grups de vacunació preferent. No obstant això, el retard en l’administració de la segona dosi provoca que la immensa majoria de docents no vagi a rebre-la fins conclòs el curs escolar.

CSIF insisteix a Conselleria que proporcioni la màxima informació al col·lectiu docent, alguna cosa que no va succeir en administrar la primera dosi, quan el procés es va detenir i després no va haver-hi resposta a les preguntes del sindicat sobre si s’estava realitzant un seguiment del personal per a controlar efectes secundaris.

La central sindical, a més, vol que quedi garantida la inoculació de la segona dosi amb la mateixa rapidesa si el docent opta per la proposta de rebre Pfizer o si demana repetir amb AstraZeneca, com està succeint en la majoria dels casos. El sindicat insta a la Generalitat que acceleri el procés i que cada professional rebi la vacuna que triï en aquest mes de juny, sense haver d’esperar a aquesta data inicialment prevista de finalització del 12 de juliol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací