Creu Roja i Consum reforcen la seua aliança en matèria d’ocupació

456

Actualitat Diària

Consum i Creu Roja Espanyola han renovat la seua aliança en matèria d’ocupació per al període 2021-2023, una aliança que ja té 15 anys d’història. El director general de Consum, Juan Luis Durich, i el president de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana, Rafael Gandia, han signat hui el conveni que reforça l’aliança estratègica de les dos organitzacions en matèria d’ocupació. L’acord pretén donar suport a les persones amb més dificultats per a accedir al mercat laboral, oferint-los orientació i formació, a més de potenciar la cooperació empresarial i social.

L’aliança de Consum i Creu Roja es renova en un moment clau, ja que la millora de l’ocupabilitat és una de les línies del Pla Creu Roja Respon. Es tracta de la major operació de la història de Creu Roja Espanyola quant a mobilització de recursos, capacitats i persones per a fer costat a les persones més vulnerables enfront de la COVID-19. L’objectiu d’este Pla, que es va posar en marxa després de la declaració de l’estat d’alarma al març i s’ha ampliat fins a finals de 2020, és oferir una resposta integral.

El Pla d’Ocupació de Creu Roja 2018-2020 ha mantingut i intensificat la seua activitat en 2020, fent un gran esforç per part dels equips, i també reforçant els recursos i duent a terme adaptacions tecnològiques per a continuar fent costat a les persones. El suport de Consum reforça l’aliança entre les dos entitats per a reduir l’impacte econòmic i social de la COVID-19.

Quant a xifres, el Pla d’Ocupació ha atés des de 2018 un total de 7.312 persones a la Comunitat Valenciana, de les quals el 67% són dones. Creu Roja Espanyola ha invertit més d’1.926.000 hores en accions que milloren l’ocupabilitat d’estes persones i els acosten al mercat de treball.

Consum participa en el finançament d’estos programes, que han aconseguit la inserció laboral del 36% de les persones ateses. Concretament, el conveni 2018-20 ha suposat la contractació de 96 persones en la Cooperativa.

Una altra dada rellevant són les col·laboracions empresarials, ja que s’ha aconseguit establir 4.050 aliances amb empreses per mitjà d’accions d’orientació laboral per competències, capacitació professional i inserció laboral.

“L’ocupació serà fonamental els pròxims mesos per a evitar la cronificació de la pobresa. Per això, el suport de Consum al Pla d’Ocupació de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana és vital en estos moments”, ha assenyalat Rafael Gandia, president de Creu Roja Espanyola a la Comunitat Valenciana. Per al director general de Consum, Juan Luis Durich, “el suport a les persones i a la seua ocupabilitat és fonamental per a la Cooperativa i, més ara, ja que és una ferramenta clau per a remuntar la crisi econòmica derivada de la pandèmia que vivim”.

Durant la signatura del conveni, Creu Roja Espanyola ha volgut subratllar altres línies importants de treball amb Consum, com és la col·laboració amb el Sorteig d’Or que se celebrarà el pròxim 26 de novembre, a més de l’aportació d’aliments de primera necessitat a través de la xarxa d’assemblees locals i la cooperació davant situacions d’emergència, com va suposar la DANA l’any passat, amb un gran impacte al sud de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací