El Corte Inglés impulsa més de 1.500 iniciatives de caràcter social, cultural i esportiu en l’últim any

769

La companyia ha inclòs accions extraordinàries per a mitigar els efectes de la pandèmia en la societat

Actualitat Diària

El Corte Inglés va impulsar més de 1.5000 activitats de caràcter social, cultural i esportiu al llarg de 2020, malgrat la complexitat de l’any i les limitacions imposades per la situació. Destaca l’increment d’accions online, motivades, en gran part, per les circumstàncies del moment viscut per la pandèmia i que, al mateix temps, han reforçat l’aposta digital de la companyia.

La companyia també ha mantingut el seu compromís amb nombroses causes socials, culturals i esportives amb les quals porta col·laborant des de fa anys. En conjunt, va organitzar més de 1.500 activitats d’aquest tipus en 2020. Entre elles s’inclouen els centenars d’iniciatives extraordinàries que s’han dut a terme al llarg de l’any per a mitigar els efectes de la pandèmia, des de donacions de material de divers tipus, fins a lliurament d’aliments i accions coordinades amb diverses institucions i organitzacions, tant públiques com privades.

Compromís social

En l’exercici 2020, El Corte Inglés ha continuat amb els compromisos contrets en anys anteriors amb els seus socis estratègics en tres eixos bàsics, Infància i Joventut, Salut i Benestar i Progrés local inclusiu. Aquestes iniciatives responen al compromís d’El Corte Inglés amb les necessitats de la societat, especialment del seu entorn més pròxim, així com a la seua vocació per participar en aquelles accions encaminades a ajudar els més desfavorits.

Infància i joventut

La companyia té un compromís ferm amb la protecció dels drets de la infància, que materialitzes a través de les seues polítiques i activitats empresarials. Desenvolupa iniciatives vinculades amb l’educació i el benestar de xiquets i adolescents. Entre les més destacades, cal esmentar la donació de joguets solidaris a UNICEF o la Fundació Aladina, la campanya Comparteix i Recicla per a donar una segona vida als joguets usats o la donació de tauletes per a intentar pal·liar la bretxa digital escolar.

Salut i benestar

Respecte a la salut i el benestar, El Corte Inglés promou un estil de vida saludable a través de la seua oferta comercial, activitats de sensibilització i de la col·laboració amb diverses iniciatives. A més, la companyia finança diferents projectes d’investigació mèdica, especialment en l’àmbit de la lluita contra el càncer. Destaquen les campanyes #ECISeVisteDeRosa, en col·laboració amb la AECC, per a recaptar fons amb els quals investigar el càncer de mama; i diverses campanyes per a lluitar contra el càncer infantil, en suport a la Fundació Aladina o la Fundació El Somni de Vicky.

Progrés local inclusiu

El Corte Inglés dóna suport a el desenvolupament local dels llocs en els quals opera, incidint especialment en l’àmbit econòmic i social. Per a això duu a terme diferents iniciatives en col·laboració amb associacions i institucions. Així, la gestió del desaprofitament alimentari continua sent un projecte prioritari en les ensenyes d’alimentació. En l’exercici s’han donat a Banc d’Aliments i altres entitats benèfiques 1.741.586 kg d’aliments (1.038.320kg en 2019) que, sent segurs per al seu consum, no van arribar a comercialitzar-se i van ser repartits entre nombroses llars. Una iniciativa solidària que persegueix un millor aprofitament dels aliments i la seua redistribució.

Juntament amb un altre soci estratègic fonamental, Càritas, s’ha posat en marxa un projecte de reciclatge tèxtil, que continua avançant i suma ja més de 49 contenidors implantats en els seus grans magatzems i centres d’oportunitats de tota Espanya. Aquest projecte té un vessant social fonamental, ja que dóna treball i formació a persones en risc d’exclusió social. En 2020 s’han arreplegat un total de 239.943 kg de roba i calçat.

La implicació amb les causes socials també es trasllada al compromís dels empleats amb els més vulnerables. D’aquesta forma, al llarg de l’any, el Grup d’Empleats d’El Corte Inglés ha realitzat diferents accions de voluntariat corporatiu, vinculades a algunes de les iniciatives anteriorment esmentades (Operació Quilo, recollida i donació de joguets). Una de les accions destacades és el programa de reducció de bretxa digital que es realitza en col·laboració amb Creu Roja, mitjançant el qual, alguns empleats del Grup atenen dubtes o incidències que puguen tenir els xiquets sobre l’ús de dispositius i eines digitals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací