La falta de metges obliga a tancar dos consultoris en Benicàssim i Benassal

774

Els consultoris d’Atlanta de Benicàssim i de Font d’En Destrals de Benassal no obrin aquest
estiu per falta de personal mèdic
Castelló té oberts 16 ambulatoris en els principals municipis turístics

S. B. /Actualitat Diària

El consultori de salut per a les persones desplaçades que es troben en els baixos dels apartaments Atlanta de Benicàssim i el de la Font d’En Segures de Benassal no obriran les seues portes aquest estiu per falta de metges. Segons ha explicat el gerent del departament de Salut de Castelló, Miguel Alcalde, “teníem la dotació econòmica per a poder contractar a metges, però el problema ha sigut que no hem pogut contractar-los perquè en aquest moment no hem trobat metges per a això”.

La província de Castelló compta aquest estiu amb un total de 16 consultoris, que reforcen el treball dels centres de salut. Aquests es troben en els municipis turístics d’Alcossebre, Peníscola (2), Almassora, Oropesa (4), Benicàssim (2), Torreblanca, Borriana, Xilxes, Nules, Moncofa i el Grau de Castelló.

En la localitat de Benicàsssim, a més del centre de salut, que es troba al poble, es troben oberts els consultoris de Villalmar i Azulmar. I la no obertura del d’Atlanta, que està situat en la zona sud de la localitat, s’ha intentat suplir amb més personal mèdic en el centre de salut, segons ha assenyalat Alcalde.

Quant al consultori de la Font d’En Segures, que depén del centre de salut d’Albocàsser, Alcalde destaca que “les dades de l’estiu passat van llançar unes xifres molt baixes d’assistències diàries a aquest consultori, ja que només anava una o dues persones al dia. Això ha portat a prioritzar la dotació de personal al centre de salut de Benassal, que està molt a prop, per a tindre coberta l’assistència sanitària en la localitat durant els mesos d’estiu”.

El balanç d’assistència durant el mes de juliol està sent positiva, tal com ha explicat el gerent del departament de Salut de Castelló, ja que s’estan atenent totes les assistències sanitàries que necessiten aquestes persones que utilitzen aquests centres sanitaris de persones desplaçades d’altres localitats, que en la seua gran majoria van a ells per a repetir medicaments o per a prendre’s la tensió.

Ambulància medicalitzada

El departament de Salut de Castelló ha instal·lat la base de l’ambulància medicalitzada davant del consultori d’Atlanta de Benicàssim per a facilitar el treball dels sanitaris que cobreixen aquesta tasca i evitar així possibles molèsties en altres consultoris.

D’un altre costat, els centres de salut de la província de Castelló tanquen durant el període estival a les 15 hores i per això els serveis d’Urgències comencen a aqueixa mateixa hora a prestar servei per a cobrir totes les necessitats que es puguen originar durant les jornades i no a les 17 hores com és l’habitual durant la resta de l’any.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací