Castelló aposta per l’economia verda i els agricultors amb la creació d’un Consell Municipal encarregat de la matèria

678

El ple aprova aquest dijous la constitució del primer Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat, que presidirà el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro

Actualitat Diària 

El Ple de l’Ajuntament de Castelló aprovarà este dijous la creació del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat Ambiental, un organisme consultiu que impulsa la Regidoria de Transició Ecològica amb l’objectiu de promoure una nova política verda i ajudar a revitalitzar al sector agrari des d’un punt de vista sostenible i de proximitat.

“El sector agrari viu una crisi econòmica profunda. Però no ens podem resignar i acceptar la seua desaparició, perquè l’agricultura és necessària en termes ambientals i avançar cap a formes de consum de proximitat és clau per desenvolupar formes de vida sostenibles. Per això impulsem la creació del Consell Agrari, per pensar i discutir noves formes de producció, distribució i consum”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Este òrgan serà un punt de trobada d’organitzacions vinculades a l’agricultura i al medi ambient i estarà presidit pel regidor de Transició Ecològica. Tindrà un caràcter consultiu, d’assessorament i participació en matèria agrària, així com de promoció de desenvolupament sostenible. L’acord del Ple culmina un procés que es va iniciar al juliol de 2017 amb l’aprovació del seu reglament, baix l’impuls en el seu moment de la regidora Sara Usó.

El Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat celebrarà la seua primera reunió al gener després de més de 10 anys d’inactivitat. Estarà format per les principals associacions professionals agraris, sindicats, comunitat de regants, cooperatives, col·legis professionals i grups ecologistes, així com persones que per reconegut prestigi siguen convidades nominalment. Serà un espai aglutinador d’agents i de propostes que ajuden a activar l’agricultura i posar en valor la riquesa natural de la ciutat. Un dels projectes que abordarà serà el disseny d’un Parc Agrari municipal, una iniciativa que promou la Regidoria de Transició Ecològica i que pretén recuperar cultius abandonats, impulsar noves formes de distribució i apostar per la sobirania alimentària.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací