Conhostur sol·licita a la Generalitat una interlocució per a la reobertura de l’hostaleria

725

Actualitat Diària

Des de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i davant les informacions relatives a la decisió de la Generalitat Valenciana de prorrogar el tancament de l’hostaleria en la Comunitat Valenciana s’ha remès una carta al President de la Generalitat Ximo Puig sol·licitant una reunió de caràcter urgent per a conèixer l’abast de les mesures que adoptarà la Generalitat.

Davant la incertesa que existeix en aquests moments, des de CONHOSTUR reclamem al President de la Generalitat que, després de gairebé un any de restriccions, posi en marxa una taula de treball amb els responsables de les diferents àrees de l’Administració per a mantenir oberta la interlocució i poder participar de manera activa des del sector en la reobertura de l’activitat empresarial.

El sector hostaler es troba en una situació d’extrema gravetat. No solament per als propietaris de les empreses d’hostaleria quina en molts casos, ja no podran obrir els seus negocis, sinó també en una situació crítica per a salvaguardar els milers d’ocupacions directes i indirectes que depenen d’aquest sector. Existeix en aquests moments un sentiment de gran pessimisme, incertesa i descontentament que està derivant fins i tot en moviments que anomenen a la insubmissió. En aquest sentit, i entenent el grau de desesperació de les milers d’empreses i famílies que viuen de l’hostaleria, des de CONHOSTUR es vol reiterar públicament el nostre rebuig a aquesta postura, que entenem que no és la via per a aconseguir l’objectiu comú que perseguim i no és un altre que recuperar el dret a poder treballar i exercir l’activitat empresarial.

Quan pràcticament es compleix un mes del tancament de l’hostaleria no ha arribat cap ajuda real a l’hostaleria. Al marge de la propaganda política, l’única veritat avui dia, és que cap hostaler ha cobrat res per a compensar el tancament. Per això, continuarem reclamant i insistint en la necessitat d’ampliar les dotacions pressupostàries destinades al Pla Resistir. És imprescindible que la prolongació de les restriccions s’acompanyi de mesures econòmiques a l’altura del rescat que necessita aquest sector al qual se li ha privat del dret a treballar.

Des de CONHOSTUR reclamem també conèixer els informes tècnics que justifica la decisió de prorrogar el tancament adoptades per la Generalitat, ja que fins avui no se’ns ha traslladat, cap informe que demostri que l’hostaleria sigui el principal focus de contagi. Mentrestant, i com venim denunciant es continuen succeint les festes il·legals, les concentracions de públic en parcs i platges o els botellons.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací