Conferències i maquetes de vaixells per a celebrar 150 anys del port en Escala a Castelló

1093

Actualitat Diària

Escala a Castelló s’ha convertit en una ocasió excel·lent per a celebrar els 150 anys de PortCastelló, un dels principals col·laboradors en l’organització d’aquesta festa del mar. En aquest sentit, l’edifici Morú acollirà una exposició per a mostrar als i les visitants una part de la història nàutica del port, així com una mostra de maquetes de vaixells. Una ponència sobre el projecte solidari Stella-Maris i un altra sobre els beneficis de la navegació a vela completen aquestes activitats de commemoració.

El toc solidari d’Escala a Castelló el posarà Albert Arrufat, director del Secretariat de l’Apostolat del Mar Diòcesi Sogorb-Castelló, el qual realitzarà una ponència titulada ‘La cara humana de Port Castelló’ el dissabte 26 a les 12 hores. En aquest sentit, Arrufat és coordinador del projecte Stella-Maris, un punt d’assistència i atenció als marins que recalen en les operacions de càrrega i descàrrega en aquest recinte portuari. Aquesta organització de caràcter humanitari està afavorida des de la parròquia del Grau per la diòcesi castellonenca.

D’altra banda, el tècnic esportiu Superior de Vela i instructor de títols nàutics d’esbarjo, Alberto Luis Aguilar, serà l’encarregat de convèncer als i les assistents dels beneficis físics i emocionals de la navegació a vela a través de la ponència ‘Per què navegar’, que s’impartirà el divendres 26 d’abril a les 12 hores. A part d’aquestes dues conferències, l’edifique moruno també tindrà disponible una exposició titulada ‘Plano a plano’, dedicada als 150 anys del port que estarà oberta d’11 a 14 hores i de 16 a 21 hores.

Així mateix, els i les visitants també podran contemplar les maquetes de navilis històrics com l’espanyol Santíssima Trinidad amb els seus 120 canons, el buc militar dels EUA USS Lassen o el vaixell de vapor del Mississipi, entre altres velers, vaixells pesquers i fins i tot submarins. L’encarregada de realitzar aquesta mostra és l’Associació de Modelistes de Castelló, la qual compleix enguany 20 anys d’exposicions a la ciutat.

Escala a Castelló’és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat de Turisme i amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme i PortCastelló. Un dels objectius d’aquest esdeveniment és posar en valor el patrimoni marítim i les tradicions marineres, per la qual cosa també està patrocinat per la Comissió Nacional Espanyola de la Unesco. El Club Nàutic de Castelló, el Museu Marítim de Barcelona i Renfe també han fet possible la realització d’aquesta gran festa del mar, així com l’empresa BP.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací