Condemnat a set anys de presó per intentar matar a la seua parella a colps en La Safor

324

La va agredir al cap, la mandíbula i les cames amb el mànec d’una eina de cultiu

Actualitat Diària

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a set anys de presó per un delicte de temptativa d’assassinat, per al qual contempla l’eximent incompleta d’alteració mental i l’agreujant de parentiu, a un home que va intentar matar a colps a la seua parella sentimental el 29 d’agost de 2021 en el domicili en el qual convivien, en un municipi de la comarca de La Safor.

L’home no podrà acostar-se a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant huit anys i mig. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Segons el relat de fets provats que consta en la resolució judicial, la relació que mantenien el condemnat i la víctima s’havia anat deteriorat pel fet que ell no volia ocupar-se de les cures que la dona necessitava. El dia dels fets es va iniciar una discussió entre tots dos perquè la dona volia anar a visitar als seus nets i ell es va negar.

En aqueix moment, l’home va agafar l’arma, el mànec d’una eina de cultiu de 52 centímetres de llarg i 4 d’ample, i li va propinar diversos colps amb ella al cap, la mandíbula i les cames a la seua parella. El condemnat, que va atacar a la seua parella de manera sorprenent i sense donar-li possibilitat de defensar-se, no va parar de colpejar-la fins que ella va caure a terra sagnant.

A continuació, el processament va llançar l’arma en un hort i va cridar per a demanar ajuda. Quan va ocórrer l’agressió, l’ara condemnat patia una patologia mental que alterava de manera greu la seua capacitat d’obrar amb coneixement. La dona va patir ferides en la cara i al cap i fractures en la mandíbula i la costella, de les quals va tardar 90 dies a curar.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací