Condemnat a 9 anys de presó després d’agredir físicament a una dona

534

Pagarà una indemnització de 33.600 euros per les lesions que va patir la víctima

Actualitat Diària

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a penes que sumen nou anys i tres mesos de presó, per delictes de lesions, resistència a l’autoritat i obstrucció a la Justícia, a un home que va agredir a una dona i li va trencar la mandíbula, va amenaçar amb matar-la si comptava el succeït i es va resistir i va insultar als agents que van acudir a detindre’l.

La Sala li imposa a més el pagament d’una indemnització de més de 13.100 euros per les lesions que va patir la víctima i de 20.500 euros per les seqüeles que li van quedar després de l’atac. Igualment, haurà d’indemnitzar amb 5.280 euros a la Conselleria de Sanitat pel cost de la prestació sanitària que va prestar a la perjudicada.

La sentència, que no és ferma i pot ser recorreguda davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, estableix que l’home no podrà comunicar-se per cap mitjà ni acostar-se a menys de 300 metres del seu domicili, treball, o qualsevol lloc on es trobe la víctima per un període de huit anys a comptar després del compliment de la pena de presó.

Els fets van ocórrer en la matinada del 7 al 8 d’octubre de 2021 en un carrer d’un municipi de la comarca de l’Alt Palància, quan el processament va començar a colpejar reiteradament a la dona en la cara. L’agredida va caure a terra a conseqüència de les punyades i el condemnat va aprofitar per a propinar-li puntades i estirar-li del pèl per a alçar-la.

Quan agents de la Guàrdia Civil van acudir per a socórrer a la víctima, l’home la va insultar i va amenaçar amb matar-la si donava informació sobre l’ocorregut. A més, es va enfrontar activament als guàrdies, els va insultar i els va amenaçar de mort amb expressions del tipus “us arrancaré la jugular d’una mossegada per a gaudir com us dessagneu”. Els agents es van veure obligats a reduir-ho per a procedir a la seua detenció.

La víctima va patir greus lesions com a traumatisme cranioencefàlic, fractura de totes dues branques mandibulars o pèrdua de cinc peces dentals, entre altres, i va necessitar sotmetre’s a intervencions quirúrgiques per a tractar la doble fractura. Va tardar 244 dies a curar les lesions.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací