Condemnat a 30 anys de presó a l’home que va matar a la seva parella a Borriol

554

Actualitat Diària

La Secció Segona de l’Audiència Provincial de Castelló ha condemnat a 30 anys de presó per un delicte d’assassinat amb traïdoria i agreujant de gènere a l’home que va matar a la seva parella sentimental el 2 de setembre de 2018 en l’habitatge que tots dos compartien en la localitat de Borriol.

La sentència, dictada a partir del veredicte de culpabilitat emès per un jurat popular el passat 11 de juny, li imposa a més l’obligació d’indemnitzar amb un total de 300.000 euros per danys morals als pares, un germà i un fill menor d’edat de la morta, fruit d’una relació anterior. Tampoc podrà aproximar-se ni comunicar-se amb cap d’ells en els pròxims 40 anys.

L’acusat i la seva companya sentimental van mantenir una relació de sis anys de durada, però l’1 de setembre de 2018, després d’una discussió, ella va decidir deixar-li. Com tenia por a la seva reacció, la dona va aprofitar que ell estava adormit per a anar-se a casa dels seus pares, a la ciutat de Castelló.

L’endemà, tots dos van mantenir una llarga conversa a través de missatges telefònics en els quals ella li va reiterar la seva decisió de deixar-li i li manifestava com se sentia davant el tracte que ell li dispensava.

Segons recull l’apartat de fets provats de la sentència, l’home “considerava a la seva parella com un objecte de la seva propietat que li devia obediència i havia d’estar a la seva disposició, arribant a anul·lar-la com a persona”.

No obstant això, en aquesta conversa telefònica, l’acusat va aconseguir va convèncer a la víctima perquè tornés a casa, per la qual cosa la va recollir aquest mateix dia en el domicili dels seus pares.

Una vegada en l’habitatge comú, a Borriol, el penat va aprofitar la seva superioritat física i la indefensió de la seva parella i la va agredir quan aquesta es trobava tombada en posició horitzontal.

En concret, li va clavar una arma blanca d’uns 50 centímetres de longitud de fulla en un costat i la va deixar “agonitzar” fins que va morir a causa d’una hemorràgia interna, tal com precisa la resolució judicial.

L’endemà, l’acusat, que tenia antecedents penals -diversos d’ells per violència de gènere contra altres parelles-, va quedar amb el seu fill, al qual va comunicar que havia fet “una cosa molt forta” i havia per això d’abandonar el país.

Després de realitzar diverses operacions bancàries i donar instruccions al seu fill perquè es fes càrrec del negoci de serralleria que regentava, el 5 de setembre va agafar un avió a Madrid i va fugir a l’Argentina.

Dos mesos i mig després, després de contactar amb agents de la Guàrdia Civil per a manifestar-los la seva voluntat de lliurar-se, va ser detingut a la ciutat argentina de Posades i extradit amb posterioritat a Espanya.

La sentència -que pot ser recorreguda en apel·lació davant la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana- considera a l’acusat autor d’un delicte d’assassinat amb traïdoria i la concurrència de les circumstàncies agreujants de parentiu i aprofitament de circumstàncies de lloc, temps o auxili.

També aprecia en la seva actuació l’agreujant de gènere, perquè el jurat va declarar provat que va mantenir una “actitud de dominació i control sobre la seva parella, a la qual tractava amb menyspreu, infravalorant-la, donat el tracte que li dispensava, arribant a maltractar-la física i psíquicament i a anul·lar-la com a persona”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací