Actualitat Diària
La tercera edició de la Convocatòria Ajudes Dualiza, de Fundació Bankia i FPempresa, la resolució de la qual s’ha donat a conéixer hui, ha seleccionat un total de 42 projectes de col·laboració entre centres educatius d’FP i empreses, distribuïts en 13 comunitats autònomes.
La Comunitat Valenciana torna a situar-se com l’autonomia amb més projectes seleccionats, un total de 9, seguida de Catalunya amb 5. Totes les províncies valencianes estaran representades. València podrà desenvolupar 4 projectes, Alacant farà el propi amb 3 i Castelló impulsarà 2.
A més, alguns dels centres seleccionats en convocatòries anteriors repeteixen. De fet, el CIPFP Canastell torna a veure reconegut per la seua implicació social, aquesta vegada a través d’un projecte destinat a formar a l’alumnat i al professorat en la cura integral de persones amb dany cerebral.
Uns altres, com La Costera busquen formar als seus estudiants en el concepte de ciutadania global amb la implicació de tots en l’ús d’energies netes.
La innovació també està present en la fabricació de models 3D per a millorar la planificació quirúrgica.
Ara començaran a desenvolupar aqueixes idees, coincidint amb el calendari escolar, facilitant l’aprenentatge dels estudiants d’FP.
L’interés despertat ha portat al fet que el total de projectes presentats en aquesta edició haja superat els 200, la qual cosa suposa una mostra de la consolidació d’aquesta convocatòria destinada a la promoció de la FP. Aqueix ampli interés, així com la qualitat de les diverses idees plantejades pels centres ha permés augmentar la dotació pressupostària fins a superar els 400.000 euros.
Una vegada més, la comissió d’avaluació ha tingut en compte que els projectes siguen innovadors; fomenten la coparticipació entre centres; tinguen impacte social; diversifiquen els agents participants; establisquen mecanismes de coordinació i comunicació; contemplen perdurabilitat per a proporcionar resultats a llarg termini; siguen transferibles, i faciliten la comunicació dels assoliments aconseguits.
La llista completa de projectes seleccionats es pot descarregar en www.dualizabankia.com
El director de Fundació Bankia per la Formació Dual, Juan Carlos Lauder, ha destacat la importància que té aquesta convocatòria “en impulsar la col·laboració entre centres educatius d’FP i empreses, servir de pont entre totes dues realitats i contribuir a desenvolupar alguns projectes que d’una altra manera no serien possibles”.
A més, ha volgut destacar que “molts dels projectes que van començar amb l’ajuda de la convocatòria poden hui desenvolupar-se en solitari i servir de model per a transferir les idees a altres territoris. El fet que la Convocatòria Dualiza siga cada dia més coneguda anima que cada vegada siguen més els qui volen participar en ella, i cada any millore el nivell dels projectes presentats”.
Per part seua, el president de FPempresa, Luis García Domínguez, ha destacat que “els projectes que sorgeixen de les Convocatòries Dualiza són un gran al·licient en la formació dels estudiants d’FP i un reconeixement per al treball dels professors i centres que participen en la convocatòria”. A més, s’ha felicitat pel gran acolliment que la Convocatòria d’Ajudes Dualiza té en els centres formatius i ha insistit que “des de FPempresa treballem per a crear espais i propostes que fomenten les relacions entre centres, empreses i Administració. Compartint projectes d’èxit i bones pràctiques, aconseguirem una Formació Professional de qualitat i orientada a l’ocupabilitat dels alumnes”.
Dualiza Bankia, l’acció de Bankia per la formació dual
Dualiza Bankia és la marca mitjançant la qual la Fundació Bankia per la Formació Dual canalitza totes les seues activitats de foment i prestigi de la FP i la seua modalitat dual, conscient de la millora que suposa per a l’ocupabilitat dels alumnes i la competitivitat de les empreses. Representa a més el compromís inequívoc adquirit per Bankia amb l’impuls de l’educació com a manera de millorar la societat, combatre la desigualtat, i impulsar una major cohesió social.
FPempresa
FPempresa és una associació sense ànim de lucre que reuneix centres de Formació Professional públics i concertats de tota Espanya. Des de 2012 treballa amb la finalitat d’impulsar i fomentar la Formació Professional a través de l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre els centres que componen l’associació.
El seu objectiu és donar protagonisme a la Formació Professional en el sistema educatiu i enfortir les relacions entre els centres i el seu entorn. El compromís entre centres de Formació Professional i les empreses permet millorar l’oferta educativa per als estudiants de cicles formatius i les vies d’integració en el mercat laboral.