Puig demana les connexions per a l’aeroport d’Alacant-Elx com a inversió ‘d’interès general’

11150

El  president destaca, en la celebració del 50 Aniversari de l’aeroport alacantí, “el valor de l’acord entre administracions” en infraestructures i en finançament

Actualitat Diària

El  president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat, en l’acte de 50 Aniversari de l’aeroport alacantí, al que ha assistit el president del Govern, Mariano Rajoy,  la millora de la connectivitat de l’Aeroport d’Alacant-Elx com una inversió “d’interès general per al conjunt d’Espanya”.

Puig ha manifestat que la reclamació d’inversions de la Generalitat no atén a “un interès de part”, sinó a la necessitat de de millorar els accessos del Altet i de connectar tot el litoral a través del Corredor Mediterrani.

“Alacant i la Comunitat Valenciana ocupen una posició singular”, ha assegurat Puig, que ha considerat que, “des d’una perspectiva de país, som una de les millors inversions que pot triar el Govern d’Espanya”.

Segons el president, l’aeroport d’Alacant-Elx és “un exemple del gran rendiment que aconsegueixen les infraestructures” a la Comunitat Valenciana, generant “activitat econòmica, emprendiment i ocupació””.


Puig ha citat com a exemples les xifres de turisme d’Alacant, que va aconseguir en 2017 els 18 milions de pernoctacions hoteleres, les xifres d’exportacions, superiors en aqueix mateix any als 5.000 milions d’euros, o projectes d’empresa i innovació com el Polígon Industrial d’Elx o el futur Districte Digital d’Alacant.

Urgent connexió ferroviaria i millora dels accesos

“L’aeroport és testimoni diari de la internacionalització” de la Comunitat Valenciana, ha afirmat el responsable de l’Executiu autonòmic, que ha afegit que El Altet “intensificarà la seua potencialitat amb la urgent connexió ferroviària i la millora dels accessos ja prevista”.

Per açò, Puig ha destacat la importància de l’acord entre administracions en matèria d’infraestructures i de model de finançament. En aqueix sentit, ha valorat positivament les recents declaracions del ministre d’Hisenda, que obrin la porta a una compensació per a les comunitats infrafinanciades.

El president ha afirmat que “la visió més encertada és la de l’Espanya que supera el model radial i crea fortes sinergies entre els seus territoris”.

Aqueixos vincles necessiten “accions públiques per a desenvolupar-se de forma equilibrada”, segons ha apuntat Puig, que ha assegurat que els alacantins han de comptar amb “el suport de totes les administracions”.

D’altra banda, el responsable del Govern valencià ha demanat també cooperació entre administracions per a mobilitzar “tots els recursos possibles” per a millorar la situació dels agricultors alacantins, en l’actual situació de sequera que pateixen comarques com la Vega Baixa o el Vinalopó.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací