Compromís proposa que tots els hospitals públics valencians compten amb epidural ambulant

477

Actualitat Diària

La portaveu adjunta de Compromís, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta, per a ser debatuda en la Comissió de Sanitat i Consum de Les Corts, on es demana que el parlament valencià inste el Consell a garantir que tots els hospitals públics valencians compten amb la ‘walking epidural’ o epidural ambulant, de manera que totes les dones puguen accedir, si així ho volen, a aquesta anestèsia per al seu part.

Segons Álvaro, “l’epidural ambulant és una modalitat d’anestèsia que permet la sensibilitat i, per tant, la mobilitat de la dona durant el part sense dolor. Aquest tipus d’anestèsia suposa una alternativa sobre aquelles dones que necessiten pal·liar els dolors del part sense haver de renunciar a la seua participació activa en el procés del part”.

“Aquest tipus d’epidural redueix la quantitat d’anestèsia i augmenta lleugerament l’opiaci, de tal manera que només les fibres sensitives es queden adormides i romanen despertes les motores, és a dir, les que controlen el moviment. Així, com que no està adormida de cintura cap avall i pot sentir les cames, la dona pot alçar-se sense necessitat d’ajuda, caminar, menjar i beure aigua durant el temps que dure la dilatació i, el més important: sentir el que està succeint en el seu cos”, ha explicat.

“La incorporació de la ‘walking epidural’ a tots els hospitals públics valencians suposaria un avanç cap a la humanització dels parts, on es va més enllà de garantir la capacitat de moviment, ja que permet que les dones que donen a llum puguen sentir cada part del procés minimitzant el dolor”.

“Cal tenir en compte que cada dona té un llindar del dolor diferent i això no ha de repercutir en la capacitat de tindre el part que cada dona vulga i necessite. Sobretot, si es pot contar amb les eines necessàries per a fer-ho, com en aquest cas la ‘walking epidural’, que minva el dolor però que com qualsevol altre fàrmac no sempre actua amb la mateixa intensitat en totes les dones per igual”.

D’altra banda, ” cal que els centres de salut i hospitals donen informació a les dones durant el seu embaràs sobre l’epidural ambulant, per tal de garantir que les dones tinguen tota la informació en el temps suficient per permetre conèixer i decidir entre les diferents opcions per al seu part”, ha conclòs la diputada de Compromís, Mònica Álvaro.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací