Compromís proposa potenciar a Tetuán XIV els serveis de les entitats socials de Castelló

300

Ignasi Garcia destaca la necessitat de millorar les instal·lacions d’Ateneu, sumar l’Associació de Pàrkinson i La Pineda per coordinar serveis i optimitzar recursos

Actualitat Diària

Compromís per Castelló proposa potenciar a les instal·lacions de Tetuán XIV els serveis de les entitats socials de la ciutat, ampliant les infraestructures existents de l’Associació-Fundació Ateneu de Dany Cerebral Adquirit i sumant les de l’Associació de Pàrkinson i La Pineda, entre altres, convertint-lo en un espai dedicat al tercer sector de la capital. El candidat a l’alcaldia de Castelló per Compromís, Ignasi Garcia, acompanyat de la número 2 de la candidatura, Vera Bou, s’ha reunit amb la presidenta d’Ateneu, Amalia Diéguez; el seu tresorer, Manel Salvador; i el vocal de la junta de l’entitat, Manel Limiñana, per escoltar i buscar solucions cara a la pròxima legislatura a les problemàtiques del col·lectiu, en el seu 20é aniversari.

Garcia ha destacat “la importància per a moltes famílies de Castelló d’entitats socials com Ateneu, que ha crescut exponencialment en els seus 20 anys de vida i a la que cal dotar de les infraestructures necessàries perquè continúe donant un servei de qualitat, ampliant el centre de dia i el centre d’autonomia personal, generant un espai únic a Tetuán XIV per a les entitats socials de la ciutat, per compartir i coordinar sinèrgies i optimitzar recursos com el transport, en un entorn en el que prompte s’obrirà La Pineda per a persones amb alzhéimer”. El candidat de Compromís per Castelló ha assenyalat, tanmateix, que “és imprescindible per a poder créixer i tenir una societat amb més drets i oportunitats per a totes i tots, una societat més inclusiva, que els crédits que concedeix l’Institut Valencià de Finances a les entitats socials tinguen interés zero”.

La presidenta d’Ateneu va presentar a Compromís un decàleg de mesures per a la inclusió dels drets de les persones amb dany cerebral adquirit, que advoca, en primer lloc, per una ciutat més inclusiva, més democràtica, saludable, promovent la figura de l’agent de salut de base comunitària, potenciant l’activitat esportiva entre el col·lectiu; i creant serveis de promoció d’autonomia personal, a més d’incorporar la perspectiva de gènere i discapacitat en totes les polítiques, programes i accions municipals. A més, assenyala la necessitat d’impulsar la visibilitat del col·lectiu i la prevenció, en col·laboració amb les entitats municipals i supramunicipals, per fer tallers als centres educatius, o als centres penitenciaris, per exemple, per cuidar el cervell i els hàbits de vida saludable.

Diéguez, en la línia de les peticions del Cermi, reclama una ciutat més accesible. Una àrea de treball on cal sumar esforços des de l’Administració per millorar la mobilitat, prioritària per al col·lectiu, que dóna servei a usuaris de tota la província. Unes àrees de treball que també són prioritàries en les polítiques transformadores de Compromís per Castelló per donar un nou impuls a les polítiques socials a la ciutat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací