Compromís presentarà en tots els municipis una moció per a retirar el pla de peatges del Govern

416
grau reclama ap7 gratuita per al 2019

Actualitat Diària

Compromís presentarà en tots els municipis del territori valencià una moció per a instar al govern central a retirar el pla per a implantar peatges a les carreteres estatals i impulsar de forma urgent un pla d’inversions en transport públic que avance en una transició del model de mobilitat com una eina fonamental en la lluita contra l’emergència climàtica.

Per a Compromís és imperatiu caminar cap a una mobilitat més sostenible, reduint l’ús del cotxe privat i incentivant el transport públic. Però la proposta que llança el Govern d’Espanya només aconseguirà reduir la mobilitat entre aquelles persones que no s’ho poden permetre, no suposant cap perjuí per aquelles persones amb una major renda, i no solucionant el greu problema d’emissions que provoca el transport per carretera.

Des de la coalició exigeixen al govern presentar d’una vegada per totes un pla de xoc amb finançament suficient per a la millora de tota la xarxa de rodalies de l’Estat, amb especial èmfasi en aquelles línies encara sense electrificar i en les que arrastren una desinversió històrica, i ampliant-la en aquelles zones on es considere necessari, així com proporcionar un finançament al transport metropolità de València homologable i proporcional al d’altres ciutats de l’Estat. A més, reclamen accelerar la inversió i els treballs d’execució de tots els trams del Corredor Mediterrani per a complir tots els compromisos adquirits en quant a la seua posada en marxa abans de l’any 2025.

Per a Compromís el govern central no pot parlar de transició ecològica sense posar solució al deficient sistema de transport públic del territori valencià. “Al sud, l’única línia de rodalies existent és la d’Alacant-Múrcia, que connecta ciutats tan importants com la pròpia Alacant, Elx o Oriola, amb un tren que funciona a gasoil i ni tan sols connecta amb el cinquè aeroport més important de l’Estat. A la Marina Alta i La Safor, el tren de la costa ni està ni s’espera, i ara els peatges de l’AP-7 amenaça amb tornar”

La coalició recorda que el territori valencià ha estat durant dècades la segona comunitat autònoma amb més quilòmetres de vies de pagament, només per darrere de Catalunya, i que gràcies a les reivindicacions històriques del poble valencià va aconseguir l’alliberament de l’AP7 a l’inici d’aquest 2021. Si des del Govern de Madrid es marca que s’ha de començar a cobrar per usar les autovies, la mesura s’hauria d’aplicar de manera gradual i primer en aquelles zones que no han estat pagant peatges injustos.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací