Compromís per Castelló visita la futura Ruta de l’Aigua per tal de defensar les Zones Humides

562

Actualitat Diària

Els regidors de Compromís per Castelló Ignasi Garcia i Francesc Mezquita han visitat diversos espais de la Marjaleria i han recorregut la futura ruta dels Camins de l’Aigua. Coincidint amb la celebració durant aquest mes de febrer del Dia Mundial de les Zones Humides, els regidor s’han interessat per la salut d’uns espais naturals que són «peces clau de l’ecosistema de Castelló i de la costa mediterrània».

Per a Garcia, «és urgent que protegim les nostres zones humides perquè són un escut de defensa davant dels temporals, un fenomen serà cada vegada més habitual en la situació d’emergència climàtica que patim». «Ara, la protecció de la costa és un tema d’interés general però no podem centrar els esforços en fer grans inversions si abans no preservem les estructures naturals que ja tenim», ha apuntat el portaveu del grup municipal de Compromís per Castelló.

Amb les associacions de veïns de la zona, Garcia i Mezquita han passejat pel camí Fondo, les séquies de Rafalafena i d’Entrilles i l’Ullal de la Comare i han parlat del valor d’aquestes zones per a garantir la conservació de les reserves d’aigua subterrànies i per a la depuració de les aigües. Els regidors també han comentat amb els residents el detall del projecte dels Camins de l’Aigua, amb el qual el consistori vol preservar la biodiversitat de la flora i la fauna de la Marjaleria i, amb aquestes, la tradició agrícola de la zona.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací