Compromís destaca que l’infrafinançament valencià deu ser contemplat als fons de l’UE”

545

Actualitat Diària

Compromís reclama un repartiment del fons europeu per a la lluita contra els efectes de la Covid-19 que tinguen en compte l’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana amb motiu del marc de finançament estatal, clarament lesiu per als interessos de la ciutadania valenciana.

La proposició no de llei que aquest dimecres defensarà a les Corts Valencianes la portaveu adjunta de la coalició, Aitana Mas, demana també una concreció i publicitació dels criteris de repartiment dels fons europeus per tal de facilitar el disseny i la gestió d’accions en el marc d’aquests recursos cap a una reconstrucció de l’economia en clau de sostenibilitat i innovació.

La pnl contempla a més impulsar el diàleg institucional amb el Ministeri d’Hisenda i la resta de Comunitats i Ciutats Autònomes, per a garantir un repartiment coherent, transparent i just tant dels Fons Estructurals i d’Inversió Europeus per al període 2021-2027, com de l’instrument REACT-EU del Fons Europeu de Recuperació Next Generation EU.

“Una vegada més el finançament és una qüestió central per aconseguir la recuperació social i econòmica que precisem, i, d’igual manera, una vegada més l’injust sistema de finançament autonòmic, encara pendent de ser reformat, juga en la nostra contra. El fet de rebre uns recursos insuficients per garantir els nostres serveis públics fonamentals fa que l’escletxa existent entre comunitats autònomes siga més erosiva en un moment on aquests recursos són vitals. Aquests fons ha de tindre present les realitats dels diferents territoris, les particularitats de cada un d’ells i, amb això, no pot obviar l’infrafinançament valencià”, considera la diputada Aitana Mas.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací