CaixaBank premia la consellera d’una empresa castellonenca com a ‘Dona Empresària 2020’

478

Actualitat Diària

CaixaBank ha triat a les 11 guanyadores territorials que passen a la fase nacional del Premi Dona Empresària CaixaBank 2020, que reconeixen el talent i l’excel·lència professional d’empresàries a Espanya referents per la seva trajectòria, visió estratègica, capacitat d’innovació i lideratge transformador; i fomenten les xarxes de contactes entre empresàries líders en el món.

El guardó, que celebra la seva quarta edició, s’ha consolidat en els últims anys pel seu impuls a la diversitat i per la seva contribució a fomentar la igualtat de gènere en la societat espanyola.

Després de la fase territorial, un jurat format pel comitè de Diversitat de CaixaBank, compost per directius membres del comitè de direcció i per diferents líders dels projectes de diversitat, triarà, d’entre les 11 guanyadores territorials, a la guanyadora nacional, que serà una de les representants espanyoles en els 2020 IWEC Awards de la International Women’s Entrepreneurial Challenge, la xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món que cooperen a nivell global per a ajudar a crear i distribuir la riquesa empresarial. Els premis es lliuraran en el marc de Conferència Anual IWEC que, en 2020, se celebrarà de manera virtual entre el 9 i 10 de novembre.

Guanyadores territorials que opten al premi nacional Dona Empresària CaixaBank 2020

Les 11 guanyadores de cadascuna de les direccions territorials de CaixaBank que opten al premi nacional Dona Empresària CaixaBank 2020 i a ser una de les representants d’Espanya en els IWEC Awards 2020 són:

Andalusia Occidental: Rocío Medina Muñoz, presidenta del Grup Medina, grup d’empreses familiar de més de 60 anys d’existència i pioner a Espanya en el cultiu de la maduixa.
Andalusia Oriental i Murcia: María Ángeles López Ascanio, directora general de Docriluc, empresa líder i referent en el sector de la refrigeració industrial i comercial per a hostaleria i alimentació, amb 11 anys d’antiguitat.

Balears: Lina Mascaró Pons, presidenta del Grup Mascaró, grup de 102 anys d’antiguitat dedicat a la fabricació de calçat d’alta qualitat i dissenys innovadors, present a tot el món. El 70% de la seva facturació total procedeix de l’estranger.

Barcelona: Marta Juanmiquel Gelabert, CEO i presidenta de You Cosmetics, empresa familiar dedicada des de fa 15 anys a la creació de productes cosmètics i de perfumeria.

Canàries: Ana Suárez Calvo, vicepresidenta de Drassanes Canàries (Astican), la principal activitat de les quals és el negoci navilier, l’operativa en ports i la reparació i transformació naval.

Catalunya: Maria Teresa Vallès Queralt, directora general del Pastoret de la Segarra, empresa de tres dècades d’antiguitat dedicada a l’elaboració de derivats lactis d’origen natural. És líder #1 en vendes de quéfir a Espanya.

Comunitat Valenciana: Cristina Ruíz Dealbert, administradora-consellera de Molls i Ballestes Hispà Alemanyes, empresa dedicada des de fa 57 anys al disseny, producció i comercialització de components per a la suspensió en el transport. És líder en sistemes de suspensió en vehicles pesants a Europa.

DT Centre (Madrid, Castella-la Manxa i Extremadura): María Julia Gonzalo Moreno, administradora de Congelats CientoCinco, grup majorista dedicat a la distribució de congelats i ultracongelados a nivell internacional.

DT Ebre (Aragó, Navarra, Rioja): María José Ballarín Domeque, consellera delegada d’Obres Especials, i presidenta de Grup Corporatiu Obercorp, grup constructor fundat a Navarra amb més de quatre dècades d’història.

DT Nord-oest (Galícia i Castella i Lleó): Elena Becoechea de la Rosa, gerent de Cicrosa Hidràulica, companyia líder en la fabricació de cilindres hidràulics utilitzats en el sector industrial, fundada en 2003.

DT Nord (País Basc, Cantàbria i Astúries): Sofia Nogueira Sánchez, fundadora, CEO i presidenta de Pharmediq, empresa farmacèutica d’11 anys d’antiguitat que comercialitza fungibles i dispositius mèdics per al sector farmacèutic i hospitalari.
Totes elles, per la seva condició de guanyadores territorials estan convidades a formar part de la nova “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” en LinkedIn, que reuneix les empresàries premiades en totes les edicions dels “Premis Dona Empresària CaixaBank” i les posa en contacte amb altres xarxes de dones empresàries a nivell nacional i internacional com IWEC, International Women’s Fòrum, Vital Voices o EIX&AMB.

La “Comunitat Dona Empresària CaixaBank” ofereix un ampli repositori d’informació sobre empresa i lideratge femení, adaptat als interessos de les participants, i habilita un fòrum participatiu en el qual les empresàries poden compartir coneixement i experiències per a aprendre de les millors pràctiques adoptades en cadascuna de les empreses representades. A més, la plataforma ofereix accés a experiències exclusives impulsades per CaixaBank, com és el cas de la sessió virtual d’Innovació Disruptiva que va oferir el reconegut xef Ferran Adrià el mes de juliol passat.

El programa Wengage de CaixaBank, compromís de l’entitat amb la igualtat

La diversitat, la meritocràcia, la igualtat d’oportunitats i el reconeixement del talent són alguns dels pilars de la cultura corporativa de CaixaBank. Sota aquestes premisses treballa amb el compromís de ser un referent per als seus empleats, fomentant la inclusió i la participació i impulsant projectes que promoguin la igualtat tant en la companyia com en el conjunt de la societat. De fet, CaixaBank compta amb un 41,3% de dones en posicions directives i amb el compromís públic que aconseguir el 43% en 2021, i amb un 40% de dones en el Consell d’Administració, un dels percentatges més alts del sector.

CaixaBank compta amb el programa de diversitat Wengage, un projecte transversal desenvolupat per persones de tots els àmbits de CaixaBank basat en la meritocràcia i en la promoció en igualtat d’oportunitats, que treballa per a fomentar i visualitzar la diversitat de gènere, funcional i generacional. Wengage inclou mesures internes per a fomentar la flexibilitat i la conciliació, per a visibilitzar la diversitat i per a reforçar el rol de la dona, amb programes de formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l’entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

Wengage també desenvolupa iniciatives a nivell extern per als clients i la societat, basant-se impulsar la diversitat i igualtat d’oportunitats en 3 àmbits d’actuació: lideratge i emprenedoria; innovació i educació; i esport.

A més, CaixaBank ha signat, al gener de 2020, un Pla d’Igualtat per a fomentar els principis d’igualtat d’oportunitats i diversitat dels equips de treball, potenciar la presència de dones en posicions directives i reforçar les mesures de conciliació de la vida personal i professional. Inclou, per exemple, la perspectiva de gènere en els programes de desenvolupament directiu i en els processos de selecció i formació, fomenta el teletreball i la flexibilitat.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb distincions com la inclusió en l’índex internacional d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2020, el Distintiu d’Igualtat en l’Empresa (DIE), gestionat per l’Institut de la Dona i ha estat reconeguda per la Fundació Másfamilia amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable). Ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries). Està també inclosa en l’Índex de Diversitat de Gènere EWoB.

CaixaBank està adherida al programa internacional Target Gender Equality i al Women’s Empowerment Principles, de Nacions Unides; a l’Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per a una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per a fomentar la igualtat d’oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Els Premis IWEC

La International Women’s Entrepreneurial Challenge (IWEC) és una xarxa mundial de dones empresàries líders de tot el món, que sustenten la propietat de les companyies, i que cooperen a nivell global amb l’objectiu d’ajudar a crear i distribuir la riquesa en el món empresarial.

Cada any, en el marc de la seva Conferència Anual es lliuren els prestigiosos premis IWEC amb la finalitat de reconèixer i fer costat a les dones empresàries de tot el món. Entre altres aspectes, els premis IWEC pretenen incrementar la visibilitat, credibilitat i responsabilitat de la dona empresària, perquè pugui representar una part important i decisiva en el desenvolupament de l’economia global del segle XXI.

La primera edició d’aquests guardons va tenir lloc a Barcelona al febrer de 2007 i, posteriorment, s’han celebrat a Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017), Shanghái (2018) i Nova Delhi (2019).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací