Compromís demana al Govern central un nou barem per avaluar el grau de discapacitat

529

Actualitat Diària

La Comissió de Política Social i Ocupació de Les Corts ha aprovat per unanimitat, en la seua sessió de hui, la proposta del diputat de Compromís, Silverio Tena, on demana al Govern d’Espanya que modifique el Reial Decret 1971/1999 de procediment per al reconeixement, declaració i qualificació del grau de discapacitat i diversitat funcional, per tal que elabore i publique un nou barem avaluador del grau de discapacitat per fer-lo més inclusiu i equitatiu, i que també valore l’especificitat de les actuals patologies.

Segons Tena, “actualment estem caminant cap a un model inclusiu en l’àmbit de la discapacitat i la diversitat funcional, amb el reconeixement de drets, la visibilitat i l’accessibilitat universal com a element democràtic bàsic. I el reconeixement del grau de discapacitat és el primer pas per a poder accedir a les adaptacions que necessitem per estar en la societat”.

“En el seu dia este decret va ser un bon instrument normatiu. Però ara, quan està a prop de complir dos dècades, és urgent revisar-lo i adaptar-lo donat que el concepte de discapacitat i diversitat funcional ha canviat moltíssim, així com l’evolució dels avanços científics i mèdics o el sorgiment de noves patologies”.

La proposta de Compromís inclou una esmena, presentada de manera conjunta pels grups parlamentaris Socialista i Unides Podem-EUPV, on es demana tindre en compte l’estudi de pilotatge del Grup de Treball de tècnics i especialistes en valoració de l’Administració General de l’Estat i de les Comunitats Autònomes.

“Des de Compromís agraïm el suport de tots els grups parlamentaris i que esta proposta s’haja aprovat per unanimitat hui al parlament valencià, perquè estem parlant de drets de les persones. La discapacitat no és un fenomen exclusivament biològic i psicològic. Parlem que la discapacitat es produeix com a resultat de les estructures de la societat, conformades segons el patró de la normalitat i no de la diferència”, ha conclòs el diputat Silverio Tena.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací