Compromís considera que la sentència del Suprem privilegia l’educació privada

528

Actualitat Diària

Després de la pronunciació del Tribunal Suprem que blinda la renovació automàtica de concerts educatius en l’educació postobligatòria –concretament en les etapes de Batxillerat- amb centres privats, Compromís ha assegurat que aquesta suposa un “privilegi de l’educació privada enfront de la pública en renovar in eternum contractes amb el sector privat al marge de la necessitat o no d’aquests quan s’està garantint una oferta pública suficient i de qualitat com en el moment actual”.

 Així ho ha afirmat la portaveu d’educació de Compromís en les Corts Valencianes Papi Robles, que afirma que la coalició traslladarà una proposta de reforma de la normativa estatal en matèria de concerts educatius al Congrés dels Diputats a través del seu representant estatal, Joan Baldoví. 

Per a Robles aquesta sentència “no sols envaeix competències purament autonòmiques en matèria d’ordenació educativa, sinó que obri la porta al fet que, enfront d’una disminució de la necessitat de places en etapes no obligatòries, es mantinguen les places en règim de concert mentre s’hagen de tancar unitats en l’educació pública. Un autèntic disbarat des del punt de vista de la gestió dels recursos públics”.

A més, afig que “la sentència no esgrimeix cap argumentari jurídic per a la perpetuació de concerts educatius amb centres privats una vegada el contracte inicial ha arribat a la seua fi, lligant a l’administració pública a contractes privats al marge de les necessitats reals d’escolarització, de l’ús racional dels recursos públics i contra el criteri de la directiva europea en matèria de contractació pública”.

Finalment, Robles ha volgut recordar que “la Comunitat Valenciana és una de les poques autonomies que concerten etapes postobligatòries, una situació excepcional que actualment ve arrossegada dels governs del Partit Popular en la Generalitat Valenciana. Tant és així que amb l’arribada del Botànic al govern trobem centres amb unitats concertades amb cinc alumnes matriculats en elles, una mostra de l’ús irracional dels recursos de tots que el Botànic porta corregint des del 2015”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací